Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Voor u gelezen

Altijd bij je
Angels walking (1)

Door Jolanda Driesse-Bosland

Karen Kingsbury
2015, uitgeverij Voorhoeve
384 blz., € 19,99
ISBN 9789029 724388

Voor Tyler Ames, een nationale honkbalheld, lijkt het leven een gelopen race. Niets staat zijn glansrijke carrière als gevierd honkballer nog in de weg.

Maar tijdens een wedstrijd raakt hij ernstig geblesseerd aan zijn schouder. Zijn wereld stort in als blijkt dat zijn carrière hiermee ten einde is. Als ook zijn vriendin Sami Dawson hem de rug toekeert, breekt er een inktzwarte periode aan in het leven van Tyler.

Door een wonderlijke samenloop van omstandigheden komt hij terecht als klusjesman in een verzorgingshuis. Daar maakt hij kennis met Virginia Hutcheson, een negentigjarige dame die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Zij gaat in de loop van het verhaal veel voor Tyler betekenen.

Naast de hoofdpersoon Tyler ervaren nog twee personen in dit boek een diepe persoonlijke worsteling: Sami, wees en opgevoed door haar grootouders, raakt steeds meer in de knoop met haar leven dat strak gepland is en volgens vaste regels verloopt. Haar zekerheden beginnen steeds meer te wankelen en ze weet zich geen raad met de grote problemen waar Tyler zich voor geplaatst weet.

En Virginia tenslotte, worstelt met de lichamelijke en geestelijke gevolgen van haar ziekte.

Ondertussen heeft een groep engelen de opdracht gekregen om nieuwe hoop te brengen in het leven van deze drie mensen.

Uiteindelijk ontvangen zij allen, op ongedachte wijze, genezing en bevrijding voor hun persoonlijk leven.

De schrijfster hoopt dat dit boek haar lezers moed zal geven om hun levens te veranderen. Ze wil meegeven dat geen toestand hopeloos is voor diegenen die zich aan God toevertrouwen.

Dat ook muziek een middel kan zijn om nieuwe kracht te ontvangen, blijkt uit de scene waarin Tyler met de bewoners van het verzorgingshuis zingt. (p. 203). "Hij ging verder met het volgende lied: 'Genade zo oneindig groot', (…) Steeds meer bewoners kwamen binnen en de zaal stroomde vol. Regel voor regel zong Tyler en het was duidelijk dat de mensen ervan genoten. De meesten kenden elk woord, vooral Virginia."

Engelen nemen in de Bijbel een belangrijke plaats in. Zij worden gestuurd om gelovigen te dienen door hen te beschermen en te bemoedigen of Gods plannen mee te delen, zoals bijvoorbeeld beschreven in Lukas 1.

In de epiloog vertelt de schrijfster: "Mijn favoriete Bijbelvers is Hebreeën 13:2: 'Houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen.'"

Haar gebed is dat haar lezers aangespoord zullen worden om te letten op Gods vingerafdrukken in hun leven. "Zijn stem in jouw verhaal. Misschien gaan je ogen dan open voor de kleine wonderen die zo vaak gebeuren."

Binnenkort verschijnt deel twee in de serie 'Angels walking'.

N.B.: Van 9 t/m 19 maart organiseert BCB, de brancheorganisatie voor het christelijke boeken- en muziekvak, weer de Week van het Christelijke Boek. Bij besteding van € 12,50 aan boeken, ontvangt u tijdens de actieperiode het boek 'Het naaiatelier' van Mirjam van der Vegt gratis. Meer informatie: www.weekvanhetchristelijkeboek.nl.