Impressie van de Wagenhuyswoningen. (Hardeman bouwbedrijf)
Impressie van de Wagenhuyswoningen. (Hardeman bouwbedrijf) Foto: pr

Eerste werkzaamheden Hofhoeck

OUDDORP - Ontwikkelaar en aannemer van het woningbouwplan Hofhoeck (Smalle Einde/Spaanseweg), Hardeman bouwbedrijf in Lunteren, heeft in een informatiebrief de start aangekondigd van de voorbereidende werkzaamheden op perceel Hazersweg 23.

Door Jaap Ruizeveld

Samen met de voormalige eigenaar is het project opgesteld voor 17 rij-levensloopbestendige- en twee-onder een kap woningen. Daarnaast zijn er 9 vrije bouwkavels in de verkoop, waar een koper naar eigen inzichten, binnen de wettelijke kaders, een woning kan bouwen. Hierbij rust geen aannemersverplichting op de bouwkavels, zodat ook plaatselijke aannemers hiervoor benaderd kunnen worden.

Verkoop

Omdat de schuur op deze agrarische vestiging bepalend is voor de omgeving, is dit onderdeel in de bouwplannen als project Wagenhuyswoningen opgenomen. De overige woningen (zowel de Hofstede als het Koetshuis) krijgen een eigentijdse uitstraling. Het geheel is zo opgezet, geeft de aannemer aan, dat het dorpse karakter - tevens met het creƫren van een hofje - wordt benadrukt. Van genoemde 17 woningen zijn er inmiddels 16 verkocht.

Sloopwerk

Het sloopwerk van de bestaande bebouwing vindt inmiddels onder regie van de voormalige eigenaar P.J. Breen plaats. Het woonhuis (monumentaal pand) aan de Hazersweg blijft buiten dit project. Hierin is een functie Bed & Breakfast opgenomen. Na de sloop volgt de fase van bouwrijp maken en aansluitend starten de bouwwerkzaamheden. Oplevering van de woningen, inclusief het gereedmaken van het openbare terrein, bestrating en beplanting, zal naar verwachting eind eerste kwartaal/begin tweede kwartaal 2017 plaatsvinden.