Morgen, krentenbrodenactie voor Woord en Daad

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad houdt morgen de jaarlijkse krentenbrodenactie. Dit gebeurt op geheel Goeree-Overflakkee.

De opbrengst is bestemd voor het project waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet: "Cashew, noot aan de man".
Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).
Vanuit het jaarthema: "Cashew, noot aan de man" gaat Woord en Daad zich, met haar partnerorganisaties, dit jaar onder meer bezighouden met het investeren in de ontwikkeling van een winstgevende en concurrerende cashewsector in Burkina Faso en Benin. Door duurzame samenwerking tussen de boer en handelaar worden een verhoging van de inkomsten van de boeren en hun gezinnen en een uitbreiding van de werkgelegenheid beoogd. Daardoor wordt de toegang tot voedsel, onderwijs en zorg verbeterd.
Door krentenbroden te kopen, kunt ook u een bijdrage leveren aan de uitvoering van het project. De opbrengst van de actie zal dit jaar weer worden verdubbeld door onze landelijke overheid.
Mede daarom beveelt Woord en Daad de krentenbrodenactie extra bij u aan.