Afbeelding
Foto: Archief

Foto Hameeteman heeft foto-shop in de Massa Markt te Ouddorp

De Massa Markt raakt steeds meer 'in' en de fotografie wint aan populariteit, waardoor het voor de hand lag dat die twee elkaar op een goed moment zouden treffen. Jl. woensdagmiddag is dat daadwerkelijk gebeurd, toen Foto Hameeteman haar Pallas foto-shop officieel openstelde. Het is een knus shopje met alles eraan en erin, een welkome aanvulling van het veelzijdige assortiment van de Massa Markt.

Foto Hameeteman - met veelal de populaire Roosje achter de camera - heeft weliswaar een fijne zaak in de Ouddorpse Weststraat, maar dat hoekje dat in de Massa Markt nog beschikbaar was heeft hen toch wel danig aangesproken. "Waar het volk is, is de nering", luidt een bekend gezegde en direct na de ingang hebben Hans en Roosje zich geïnstalleerd om den volke meer foto minded te maken. Er is een behoorlijk assortiment camera's, van de goedkopere tot de dure Asahi-Pentax, alle mogelijke zwart-wit en dia-films, vergroters, statieven, optiek, schijven voor de viewmaster, kortom, alles wat tot de fotobranche behoort is aanwezig. Bijzonder gemakkelijk zal het zijn wanneer tijdens het inkopen doen in de Massa Markt en passant het filmrolletje ter ontwikkeling kan worden afgegeven.

Ietwat vreemd aan de foto-branche, maar toch bij foto Hameeteman verkrijgbaar, zijn rookartikelen en... fantastisch decoratieve vaasjes, molentjes, klompjes, schemerlampjes, kruiken in een soort Delfts-blauw dat er zijn mag.

De opening werd woensdagmiddag verricht door dhr. J. Westhoeve, een van de exploitanten van de Massa Markt, die de foto-shop hartelijk verwelkomde met een fles champagne.

Daarna gingen dhr. en mevr. Hameeteman met de zoon en twee winkelbediendes op de foto. Veel succes toegewenst!

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 5 maart 1971.