Het logo van de nieuwe organisatie Hart van Goeree-Overflakkee.
Het logo van de nieuwe organisatie Hart van Goeree-Overflakkee. Foto: Adri van der Laan

"Er is veel ambitie neergezet"

Vervolg van pagina 1

Een groep enthousiaste vrijwilligers is aan de slag gegaan om, zo werd maandagavond verteld, "Middelharnis en Sommelsdijk als 'Hart van Goeree-Overflakkee' met stip op de kaart te zetten". Peter van helden fungeert als (tijdelijk) voorzitter, Carin van Buren als secretaris, penningmeester is Fred van Leersum. Daarnaast heeft nog een aantal mensen zitting in het bestuur, dat hoopt op nóg meer versterking van de gelederen.

Activiteitenkalender

Doel van de activiteiten die georganiseerd worden is, samenvattend, positief bijdragen aan het woon-, werk- en leefklimaat in met name Middelharnis en Sommelsdijk. De eerste activiteit die de stichting organiseerde zit er al op. Het was de Sport- en spelweek die vorige week, tijdens de Voorjaarsvakantie, voor de kinderen van het eiland gehouden werd in Recreatiecentrum De Staver.
En voor de toekomst wacht een zeer gevulde agenda, met een scala aan activiteiten, zowel bekende als nieuwe. Zoals Koningsdag met uiteenlopende programmaonderdelen. De Dodenherdenking op 4 mei. Op 21 mei een Agrarische Dag. De Avondvierdaagse komt weer terug en zal van 14 t/m 17 juni worden gehouden. Er wordt meegewerkt aan het NK Wielrennen op 18 t/m 25 juni, waarvan 22 juni Middelharnis het middelpunt vormt. Op 2 juli is er een Kinderspeeldag op het Diekhuusplein. 8 en 9 juli vormen een Jazz weekend, zowel op het Diekhuusplein als aan de haven. Ook op het Diekhuusplein zal op 29 en 30 juli een Ibiza markt worden gehouden, in combinatie met een openluchtbioscoop. Een Zomerfestival wacht op 12 augustus, ditmaal aan de Voorstraat en rond de Hervormde Kerk te Sommelsdijk en 's avonds afgesloten met een groots vuurwerkspektakel. In combinatie met de Week van de Goereese Vis wordt geprobeerd om op 2 en 3 september een Blues weekend en een Nautische Dag te houden, rond de haven en in het centrum van Middelharnis. Ook zal worden geprobeerd om met de diverse muziekverenigingen een groot muzikaal evenement, GO Taptoe, te organiseren. Een 112-Dag, waarin alle hulpverlenende disciplines centraal staan, staat voor 17 september gepland. Op 21 en 22 oktober volgt een 'Oktoberfest', met onder andere de mooiste vrachtwagens van het eiland. De Sinterklaasintocht is op 12 november en tot slot staat er van 15 t/m 17 december een Grote Wintermarkt op stapel.
Veel evenementen zijn al behoorlijk ver uitgewerkt, voor andere activiteiten moet nog veel werk worden verzet. "Er is veel ambitie neergezet. We hopen dat verenigingen en stichtingen enthousiast zijn over ons programma en dat we met elkaar in gesprek kunnen gaan om te kijken waarin we elkaar kunnen versterken!", zo gaf namens Hart van Holland secretaresse Carin van Buren aan. "Laten we met z'n allen aan de slag gaan om het woon-, werk- en leefklimaat van Goeree-Overflakkee, en in het bijzonder van Middelharnis en Sommelsdijk, te verbeteren. Vele handen maken licht werk!"

Samen doen

Enthousiast over het ambitieuze programma dat zojuist was gepresenteerd, bekende wethouder Frans Tollenaar dat "van zoiets je hart sneller gaat kloppen. Dit is goed voor de leefbaarheid. Je merkt niet dat je hier geen dorpsraad hebt." Ook Tollenaar wees nog eens op het belang van samenwerken. "We zijn allemaal een schakeltje in het in stand houden van de leefbaarheid van onze kernen. Laten we het sámen gaan doen. Dan wordt het een bruisend geheel, met veel energie en activiteiten voor onze inwoners!"

Lees elders in deze krant ook het artikel 'Kansen genoeg voor Middelharnis en Sommelsdijk'.