Afbeelding
Foto: PR

Jubileum-CD Christelijk Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden'

STELLENDAM - 'Gij dienaars van Hem'. Dat is de titel van de jubileum-CD die het Christelijk Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam in 2015 heeft opgenomen.

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de vereniging is een verzameling van liederen die in de loop van de afgelopen 25 jaar op het repertoire stonden ingestudeerd en opgenomen. Niet gewoon Psalmen of gezangen zingen en opnemen, nee, het moest een herinnerings-CD worden. Er werd speciaal voor deze opnames en de twee bijbehorende concerten een muzikaal ensemble samengesteld. Een cello, een alt viool, een 1e en een 2e viool, een hobo en een dwarsfluit vormden de muzikale begeleiding van enkele nummers. Onder de toepasselijke naam 'Festivo' hebben zij op feestelijke wijze bijgedragen aan deze jubileum-CD. Samen met de landelijk bekende, oud-Flakkeënaar Sander van den Houten op orgel en piano is op 13 juni 2015 de CD in de Hervormde Kerk van Dirksland opgenomen. Het resultaat van deze samenwerking is een mooie CD, die gerust anders dan anders genoemd mag worden.

Ook de samenzang van het eerste concert is op deze CD terug te vinden. Alle gezongen nummers zijn Nederlandstalig en kunnen meegezongen worden, temeer omdat alle teksten bij de CD worden meegeleverd. De CD is te koop voor € 12,50 bij de boek- en CD-winkels van Van der Boom in Sommelsdijk en Akershoek in Ouddorp en natuurlijk via de website van het koor: http://www.mannenkoordooreendrachtverbonden.nl. Een voorproefje van deze CD is te beluisteren via de website.

Al 25 jaar zijn de mannen van het koor met hun dirigent en organist in Eendracht met elkaar Verbonden om het Woord te bezingen. Het koor is niet vanuit een bepaald kerkverband, maar vanuit Woord en Evangelie aan elkaar verbonden. Samen zingen van Gods trouw, liefde en werken is een passie die de mannen iedere week weer samenbrengt. De repetities vinden iedere dinsdag plaats in Hervormd verenigingsgebouw De Rank in Stellendam. Nieuwe leden zijn altijd welkom.