De eerste steenlegging.
De eerste steenlegging. Foto: pr

Voorzitter Huurdersvereniging Woonbelang legt eerste steen

MIDDELHARNIS - Maandagochtend 29 februari viel Hans Muller, scheidend voorzitter van Huurdersvereniging Woonbelang Middelharnis, de eer te beurt een steen te metselen in de tweede fase van de nieuwbouw Prinses Margrietstraat Middelharnis.

Het project Prinses Margrietstraat loopt al enkele jaren en bestaat uit de reeds uitgevoerde restauratie van 4 houten Zweedse woningen, geschonken door het Zweedse volk na de watersnoodramp 1953, de nieuwbouw van 9 gezinswoningen met 1 mindervalide woning en later dit jaar de bouw van 11 seniorenwoningen. De Huurdervereniging, onder voorzitterschap van Hans Muller, heeft altijd constructief meegedacht bij de totstandkoming van dit nieuwbouwproject.

Waardering

Hans Muller zet zich al 12 jaar in voor de huurdersvereniging, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Het overleg tussen Woongoed GO en de huurdersvereniging verloopt altijd goed en constructief. In mei gaan Huurdervereniging 'Woonbelang' en Huurdervereniging 'Ons belang Uw belang' op Goeree-Overflakkee samen verder. Hans treedt dan af als voorzitter, maar blijft als bestuurslid actief betrokken bij de nieuwe huurdersvereniging. Voor Woongoed GO een goed moment om haar waardering voor Hans tot uitdrukking te brengen door hem in het project Pr. Margrietstraat een eerste steen te laten leggen.

Feestelijk

Een feestelijke bijeenkomst in besloten kring op de maandagochtend was het gevolg. Directeur Simon van Nieuwaal gaf een terugblik op de totstandkoming van het project en de vele moeilijkheden die opgelost moesten worden. Verder sprak hij zijn waardering voor Hans Muller uit, die, ondanks dat hij het niet altijd eens was met Woongoed, toch altijd een oplossingsgerichte houding aannam en samen met zijn andere bestuursleden er wel voor de huurders het beste uit trachtte te halen. En dat lukt vaak. Daarom vond Van Nieuwaal het volkomen op zijn plaats om de scheidend voorzitter van de HVW deze officiƫle handeling uit te laten voeren.

Hans op zijn beurt bedankte voor de uitnodiging en vertelde het zeer op prijs te stellen. Hij verhaalde over zijn broer, die als baby al een eerste steen op zijn naam kon schrijven, maar liefst 100 jaar geleden. Daarna was het in de familie tot afgelopen maandag niet meer voorgekomen. Hij wenste Woongoed GO alle goeds toe voor de toekomst en bracht ook fijntjes in herinnering dat woningcorporaties toch ook vooral op de belangen van de huurders moeten blijven letten.

Een impressie van de te realiseren woningen aan de Prinses Margrietstraat.