Passie- en Paasconcert Zeeuws Projectkoor met cd-presentatie

ZIERIKZEE - Op zaterdagavond 19 maart geeft het Zeeuws Projectkoor een reprise van het Passie/Paasoratorium van Johan Bredewout in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Het oratorium 'Van Liefde Ongekend' is een groot koorwerk over Passie en Pasen met teksten uit het Markus-evangelie. Koorzang, samenzang, muziek en gesproken woord wisselen elkaar af en vormen een geheel onder leiding van dirigent Marien Stouten. Als gastkoor werkt het gemengd koor 'Rejoice' uit Ridderkerk mee. Tevens wordt tijdens dit concert de eerste cd van het Zeeuws Projectkoor gepresenteerd.

Het oratorium heeft een rijke instrumentale bezetting: Aleida Stouten bespeelt de dwarsfluit, Martin van Moort speelt hobo, Pascal van de Velde en Bianca Egberts spelen trompet, Bas Slotema is paukenist. Zoals gebruikelijk bespeelt Christiaan Stouten de vleugel, organist is Jan Peter Teeuw uit Ridderkerk. Ds. J.Th. Pronk uit Sirjansland is de liturg die de verbindende teksten uitspreekt. Kaarten zijn in de voorverkoop 5 euro per persoon; ze zijn te koop bij boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk. Indien voorradig voorafgaand aan het concert voor 7,50 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. De aanvang is 19.30 uur, er is een collecte voor de onkosten.

Het Zeeuws Projectkoor heeft naar aanleiding van de uitvoering van vorig jaar dit bijzondere oratorium vastgelegd op cd. Tijdens het concert is de cd voor het eerst verkrijgbaar voor 15 euro per stuk.

Het Zeeuws Projectkoor is een jong koor met 65 enthousiaste leden afkomstig uit heel Zeeland en Goeree-Overflakkee. Het koor heeft verschillende succesvolle concerten gegeven. Ook werkte het Zeeuws Projectkoor mee aan TV-opnames voor het programma 'Nederland Zingt'. Meer informatie is te vinden op de website www.zeeuwsprojectkoor.nl