De cycloon

De inwoners van de eilandenstaat Fiji zijn, ondanks de grote verliezen na de cycloon Winston vorig weekend, heel dankbaar. Heel veel Fijiƫrs verbleven afgelopen dagen in kerken. De cycloon die over Fiji heen raasde was verreweg de zwaarste. Maar liefst windsnelheden van 325 kilometer per uur werden gemeten en golven van 12 meter hoog werden gemeld. Zeker 49 doden werden bij deze ramp om het leven gebracht. In veel plaatsen is er geen elektriciteit meer en heel moeilijk is het om in contact te kunnen komen met parochies en scholen. Voeding, water, onderdak en medische zorg is broodnodig Zijn ook wij tot het gebed gekomen voor de getroffenen?

Dankbaarheid

Heel wat inwoners zijn dankbaar nog in leven te zijn. Natuurlijk zijn ze ontzet over de grote en vele verliezen die geleden werden. De inwoners hebben al heel wat rampen meegemaakt, maar die zijn wel veerkrachtig. Zij zullen ook weer opstaan om aan het werk te gaan. Heel veel mensen hebben hun toevlucht gezocht in kerken en ze hebben daar ook geslapen. De kerken zijn een tijdelijke verblijfplaats, zolang het voor de burgers nodig is.

Hulpgoederen

Vanuit Australiƫ en Nieuw-Zeeland worden heel veel hulpgoederen overgebracht. Die zijn ook heel nodig om het leven weer te geven aan zovelen, die verliezen hebben geleden van gezinsleden of familieleden.
Wij in Nederland hebben dat zo nog nooit meegemaakt.
Maar er zijn landen waarin aardverschuivingen en grote golven over landen heenslaan.

Ds. W. Chr. Hovius