Afbeelding
Foto: pr

Damtoernooi CBS De Hoeksteen weer een groot succes

OOLTGENSPLAAT - De afgelopen weken hebben maar liefst 38 kinderen van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat voor de vijfde keer tegen elkaar gedamd om de titel "Damkampioen van de school".

Vanaf november hebben ze op dinsdagmiddag, onder leiding van meester Jan Willem, na schooltijd bijna iedere week laten zien hoe goed ze kunnen dammen.
Iedere ronde werd ook duidelijk dat er thuis, maar ook door opa's, oma's, ooms en tantes, druk geoefend werd. Het damniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op. In het dorp heerste een damstemming, na schooltijd werd ook menig potje gespeeld als voorbereiding op de toernooidagen.

Vooral in de fase na de poulewedstrijden werd de spanning hoger en werden er meer remises behaald.
Uiteindelijk bleven er acht spelers over. Ook zij gingen weer een spannende strijd met elkaar aan. Uiteindelijk werd Hugo Paagman uit groep 8 de 'Schooldamkampioen'. Hij kreeg de beker voor de eerste prijs en hij mag ook de wisselbeker op zijn kamer zetten. Tweede werd na 2 remises uiteindelijk Gerben van der Veer uit groep 7, derde Twan Vroegindeweij uit groep 7 en vierde Britt van Dam uit groep 8.
Op de 5e plaats eindigde Ralf Blijleven uit groep 8, op de 6e plaats Xander Bom uit groep 7, op de 7e plaats Nick Dekker uit groep 8 en op de 8e plaats eindigde Sjaak-Jan Nipius uit groep 6. Alle kinderen uit de top 8 kregen ook een beker mee naar huis.

De andere kinderen kregen als herinnering een vaantje mee. Al met al kunnen we weer terugzien op een geslaagd Schooldamtoernooi, met ieder jaar weer meer deelnemers.
Enkele kinderen hebben zich nu al opgegeven voor het D.V. komend schooltoernooi: weer een eigen Schoolschaaktoernooi.