Tijdens het samenzijn van RegioOndernemers ZHE. Linksboven de twee sprekers: Teus van Dieren (l.) en Cees van Breugel (foto: Arjen Bulk). Overige foto's: Coen Sperling en Arjanne Hameeteman stonden garant voor een succesvolle proeverij (foto's: Hans Villerius)
Tijdens het samenzijn van RegioOndernemers ZHE. Linksboven de twee sprekers: Teus van Dieren (l.) en Cees van Breugel (foto: Arjen Bulk). Overige foto's: Coen Sperling en Arjanne Hameeteman stonden garant voor een succesvolle proeverij (foto's: Hans Villerius) Foto: Hans Villerius

Informatief en culinair samenzijn RegioOndernemers ZHE

OUDDORP – Zo'n dertig ondernemers bezochten gisterenmiddag en -avond in Ouddorp de bijeenkomst van RegioOndernemers Zuid-Hollandse Eilanden en Woord & Daad. In 'de Overkant' informeerden Cees van Breugel, projectmedewerker van Woord & Daad, en oud-Esselinkdirecteur Teus van Dieren de ondernemers over het werk van Woord & Daad in Nicaragua.

Door Hans Villerius

RegioOndernemers is een groep christelijke ondernemers op de Zuid-Hollandse Eilanden, die op een eigen wijze invulling willen geven aan ontwikkelingswerk. De leden van RegioOndernemers ondersteunen in Nicaragua een vakwerkschool voor alleenstaande moeders en kansarme jongeren. Dit door te netwerken en door onderlinge ontmoeting. Op deze manier willen de ondernemers het leven van de verre naaste toekomst geven: verantwoord ondernemen vanuit een christelijk perspectief.

Vakonderwijs

Woord en Daad werkt in Nicaragua samen met partnerorganisatie INDEF. Met het vakonderwijsprogramma wil INDEF kansarme jongeren en ouderen een betere toekomst geven door het aanbieden van een praktische training. Over de voortgang van het project in Nicaragua worden de leden van RegioOndernemers Zuid-Hollandse Eilanden regelmatig geïnformeerd, zodat ze op de hoogte blijven van waar ze aan bijdragen.
Zo ook tijdens de bijeenkomst van gisteren. Na het informatieve deel trokken de RegioOndernemers naar 'Plein 215', waar ze een rondleiding kregen bij Jumbo Sperling en bij Visspecialist Hameeteman. De bijeenkomst werd afgesloten met een wijnproeverij met vishapjes, uitstekend verzorgd door beide enthousiaste jonge ondernemers.

Meer info

Wilt u ook mee(net)werken voor een betere toekomst voor kansarme jongeren? Dan kunt u lid of vriend worden van RegioOndernemers Zuid-Hollandse Eilanden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Ab van der Veer, e-mail: avdveer@kliksafe.nl.