Frederik Faasse voor De Gouden Leeuw in Goedereede. Foto: Jaap Ruizeveld
Frederik Faasse voor De Gouden Leeuw in Goedereede. Foto: Jaap Ruizeveld Foto: Jaap Ruizeveld

Frederik Faasse wordt nieuw gezicht in De Gouden Leeuw in Goedereede

GOEDEREEDE - Via een huur-koop overeenkomst neemt Frederik Faasse (23) met ingang van de maand april het Hotel (restaurant/café) De Gouden Leeuw op de Markt in Goedereede over van de huidige eigenaar Christoph Röder. Na ruim 15 jaar zich intensief te hebben ingezet voor deze bekende locatie, neemt Christoph een persoonlijke time-out om zich daarna op een nieuwe (vermoedelijk horeca) uitdaging te richten. Frederik Faasse, al bekend van Pannetjes aan de Stationsweg/Broekweg in Ouddorp, waar zijn moeder vanuit de keuken zich manifesteert, zal nagenoeg niets aan de huidige succesvolle formule van het goed draaiende horecabedrijf in Goedereede veranderen. "Dat moet je niet willen", zegt de jeugdige ondernemer.

Door Jaap Ruizeveld

Hij beseft dat het een grote stap is, maar gaat de uitdaging graag aan. Met kennis opgedaan tijdens zijn opleiding aan de Horecavakschool in Rotterdam en uiteraard al in de praktijk. Onder het motto: wie niet waagt die niet wint, zette hij enkele jaren geleden, met warme ondersteuning van zijn ouders, zijn eerste schreden in de eilandelijke horeca met de overname van café-tapperij De Koophandel in Ouddorp. Omdat er toen een complete metamorfose moest plaatsvinden van wat eens een bekend bruin café was, in een sfeervolle eetgelegenheid, werd het team van de Rotterdamse chef-kok Herman den Blijker uitgenodigd. Als onderdeel van zijn RTL4-televisieprogramma 'Herrie in de keuken' werd in hoog tempo De Koophandel omgezet in Pannetjes. Het nieuwe restaurant ging van start.

Promotie

"Ik dien zeker het eerste jaar al mijn aandacht te richten op de ontwikkeling van De Gouden Leeuw in Goedereede", vertelt Frederik. "Kennismaken met de vaste bezoekers en uiteraard nieuwe gasten met nadruk wijzen op de charme van de stad Goedereede en van onze faciliteiten en voorzieningen als horecavestiging. Hij is dankbaar dat zijn moeder (Jeanette) en het team het Ouddorpse Pannetjes "runnen". Omdat hij boven dit pand woont, is een intensief contact gewaarborgd en dat vindt Faasse van grote betekenis. Tijdens de Port-dagen in Goedereede is eigenlijk het eerste serieuze contact gelegd tussen Röder en Faasse. Wat als een grappige suggestie werd gebracht, groeide uit tot onderhandelingen die uiteindelijk succesvol konden worden afgerond. (Röder neemt ook afscheid als eigenaar van café Goeree, dat in handen terugkomt bij mevrouw Lokker).

Herkenning

"Zoals ik al vertelde, wil ik in de voetsporen van Christoph verder gaan. Geen veranderingen. Dat verwachten de vaste bezoekers ook niet. Dezelfde goede keuken en met hetzelfde team medewerkers. Herkenning is belangrijk. Geleidelijk aan wil ik wel enige facelift aanbrengen voor wat onze hotelkamers betreft. Ook onze openingstijden (steeds vanaf 10 uur) zullen vrij parallel lopen met de huidige tijden. Fulltime in het hoogseizoen. In de maand januari gesloten en in voor- en naseizoen variërend in aantal dagen. Uiteraard blijft de Pausenkamer een sfeervolle ambiance voor het houden van vergaderingen", besluit Faasse.