Toerustingsavond Gereformeerde Bond

NIEUWE-TONGE – De afdeling Goeree-Overflakkee van de Gereformeerde Bond houdt haar jaarlijkse toerustingsavond in Nieuwe-Tonge.

De opening van de bijeenkomst is in handen van de voorzitter van de regionale afdeling, ds. M.J. Middelkoop. Aansluitend zal prof. dr. J. Hoek een referaat houden met als titel: 'Vreemde wereldburgers'. De organisatie licht het referaat toe: "Christenen hebben in deze wereld een dubbelrol. Ze zijn vreemdelingen onderweg naar een hemels vaderland én wereldburgers met een verantwoordelijkheid op aarde. De aarde is, ondanks de gebrokenheid, immers Gods schepping, waarvoor mensen mogen zorgen en waarin zij mogen leven. Het is duidelijk dat christenen een voorlopige verblijfsvergunning hebben. Dat ze wel in de wereld zijn, maar niet van de wereld. Dat betekent dat zij zich niet moeten terugtrekken. Ze mogen juist midden in de maatschappij staan om te getuigen van Gods liefde en met bewogenheid omzien naar hun medeburgers".

Na de pauze is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom. Er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.

De avond wordt gehouden op dinsdag 23 februari in het Hervormd Centrum Elim. De aanvang is 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst wordt om ongeveer 21.45 uur afgesloten.