Ook de heer J. Westhoeve, meervoudig Flakkees kampioen, stortte zich in de strijd. Hij ging evenals zijn vader, naast hem, ten onder...
Ook de heer J. Westhoeve, meervoudig Flakkees kampioen, stortte zich in de strijd. Hij ging evenals zijn vader, naast hem, ten onder... Foto: Archief

Simultaan damwedstrijd te Dirksland: Harm Wiersma won 96% van de partijen

De Internationale grootmeester Harm Wiersma (17) uit Leeuwarden heeft maandagavond de Flakkeese dammers goed partij gegeven. Hij nam het, op de die avond gehouden dam-simultaanwedstrijd, op tegen 88 dammers, onder wie keien als de meervoudig Flakkees kampioen. Eenentachtig spelers verloren hun partij, zeven brachten het tot remise.

Al bij de derde zet maakte dhr. Wiersma zijn eerste slachtoffer, dat was dhr. H. Grootenboer uit Dirksland. In snel tempo ging de grootmeester de vier rijen langs, in snel tempo deed hij ook zijn zetten, maar toch werd het dik twee uur 's nachts eer de partijen konden scheiden. De zeven die remise speelden waren A.J. v. d. Vliet en C.A. Mijnders uit Melissant, W. van Dongen, A. Knape, C. Polder en W. Peeman uit Middelharnis en dhr. C.L. Boot uit Zierikzee. Dhr. Wiersma bleek 96% van de partijen te hebben gewonnen.

Het sportieve element won het ruimschoots deze avond. Ook burgemeester H. Bos wist dat in de damsport aanwezig, waarom hij overtuigend kon pleiten voor een betere deelname aan de Dirkslandse damvereniging, waarvan het ledental tot 17 teruggelopen is. De burgemeester hoopte dat zijn oproep en de wedstrijd tot betere perspectieven voor de vereniging van Dirksland zullen leiden. De simultaanwedstrijd, georganiseerd door de Flakkeese dambond, is een groot succes geworden. De Bond overweegt een dergelijke manifestatie jaarlijks te herhalen.

Dit artikel stond eerder in Eilanden-Nieuws van 2 februari 1971