Uitvoering saxofoon, keyboard/piano en slagwerk

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 13 februari, aanvang 14.00 uur, is er een uitvoering van muziekschoolleerlingen in het gebouw De Notenkraker aan de J. van Stolberglaan te Middelharnis.

Er treedt een flink aantal saxofoon-, keyboard-, piano-, lichte muziek- en slagwerkspelers op. De toegang is gratis en iedereen is natuurlijk bijzonder welkom. De docenten Tom de Vette (saxofoon), Paul Stark (keyboard) en Sander Berkvens (slagwerk) hebben met hun leerlingen een uitgebreid en afwisselend programma ingestudeerd.

De saxofoonleerlingen zijn over het algemeen ook lid van de Fanfarevereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis, waar de muziekschool GO een samenwerkingsverband mee heeft.

Een greep uit het programma: op saxofoon spelen Charlotte Pollemans en Annika Struik 'Londonderry Air'. Rune Bal speelt ook op sax 'The Old Castle' van Mussorsgky en Caspar Lindeman laat u met de klarinet genieten van Blues in Bes. Op keyboard soleert Stijn van Es met Vakantielied en Ragtime. Het grote aantal van 14 leerlingen is actief op het slagwerk en ze spelen natuurlijk op allerlei niveaus en van tijd tot tijd wordt er ook geïmproviseerd. Stukken die daar langskomen zijn o.a. Bongo-duet, Samba, Reggae-lied, Ping Pong Song en Communication Breakdown.

Heel verrassend is het optreden van een tweetal trio's. Het gaat om het 'Ties Westhoeve Jazz Trio' en het 'Daan Verkerk Jazz Trio'. Deze (ver)gevorderde leerlingen spelen in de combinatie piano, bass en drums samen met de drummers Joost Kastelein en Gerjan Lugtenburg. De bass wordt getoverd uit het keyboard dat in handen is van docent Paul Stark.