Damclub ENEO 52

MELISSANT - Maandag 8 februari werd er weer gedamd bij Damclub ENEO 52 in Melissant. Hieronder volgende de uitslagen:

J. Looij-B. Visbeen                         1-1
B. v.d. Spaan-C. Visbeen         1-1
T. Goedegebuur-A. Visbeen 1-1
L. Breen-A. het Jonk                 1-1


Damclub Denk en Zet

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK – Maandag 8 februari speelden de dammers van Damclub Denk en Zet de volgende wedstrijden:

Afdeling 1:

Joh. Wolfert-J. van den Ouden 1-1
Joh. Wolfert-J. van Hoorn                         0-3
J.J. Melaard-I. Mackloet                         0-3
J.A. Dekker-M. Klink                                 3-0
P. van Brussel-W. Vroegindeweij         1-1
A. Verolme-J. van den Ouden                 0-3

Afdeling 2:

S.W. Keijzer-A. Stolk                                 1-1
J. de Jong-S. Maliepaard                         1-1
H. Keuvelaar-G.Kamp                                 0-3
J. Jordaan-W. Stolk                                        0-3
R. Jacobs-A. Jelier                                         0-3
R. van Rijnberk-M. Meijer                         3-0

Van den Ouden heeft de inhaalwedstrijd van Wolfert niet kunnen winnen.
Van Hoorn deed het net iets beter. Wolfert raakte op een wat onzorgvuldige manier een schijfje kwijt en dat schijfje kwam hij in het eindspel tekort.

Melaard moest nog een afgebroken partij tegen Mackloet uitspelen. De eerste helft deed hij beter dan de tweede helft. Hij meende een schijf te winnen, maar hij zag een verraderlijk zetje over het hoofd. Dat leverde Mackloet een doorbraak naar dam op en uiteindelijk de volle winst. Dekker had tegen Klink een betere stelling. Met een meesterlijke zet ruimde hij vrijwel alle schijven van Klink op. Het is lang geleden dat Klink verloren heeft. Een verliespartijtje bewaart een mens voor hoogmoed, moet je maar denken. Van Brussel, een van de koplopers, wist in de strijd tegen Vroegindeweij weer een puntje te veroveren. Ze speelden een boeiende wedstrijd. Het was wat triest dat Verolme van Van den Ouden verloor. Hij heeft het heel lang met één dam en twee schijven tegen één dam en vijf schijven volgehouden. Hij gaf het net iets te vroeg op.

A. Stolk leverde een fantastische prestatie door van Keijzer te winnen. Een felicitatie waard! Maliepaard heeft de goede raad ter harte genomen. Hij heeft er eindelijk eens de tijd voor genomen en ziedaar: remise!

Keuvelaar moest tegen Kamp, die met Jelier om de eerste plaats vecht. En Kamp deed het weer uitstekend. Op het laatst liep Keuvelaar in een fuikje dat Kamp gespannen had. Jordaan moest in W. Stolk zijn meerdere erkennen. Hij stond al gauw een paar schijven achter en dan is het vaak vechten tegen de bierkaai.

Jelier wist zijn toppositie te handhaven door Jacobs met een nul naar huis te sturen. Jacobs, die wat achter de kopgroep aankwam, zakt nu wel wat ver weg. Meijer had tegen Van Rijnberk de winst voor het grijpen, maar hij zag het te laat. En bij dammen is aanraken: zetten. Dat mazzeltje greep Ruud met beide handen aan. Geluk was het! (Door: J. van Hoorn)