Snerttocht op Tiengemeten

TIENGEMETEN - De eerste 'snerttocht' van 2016 komt er aan op natuureiland Tiengemeten! Deze vindt plaats op zaterdag 20 februari. Maak samen met de gids van Natuurmonumenten een prachtige tocht over Tiengemeten en geniet onderweg van heerlijke snert in Herberg Tiengemeten. Meld je wel vooraf aan via www.nm.nl/agenda.

Een vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee voor een winterse wandeling langs water en wolken. Tijdens het wandelen komt men grote groepen vogels, op zoek naar voedsel en beschutting tegen. Schotse hooglanders banen zich traag een weg door de Wildernis van Tiengemeten.

Neem in Nieuwendijk de pont van 10.00 uur. Een gids van Natuurmonumenten ontvangt je in het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Na een kopje thee of koffie gaat de wandeltocht van start (6,5 km). Tijdens de wandeling vertelt de gids je alles over de bijzondere ontstaans-geschiedenis van Tiengemeten. Halverwege de tocht wordt er uitgerust en genoten van een kom snert in Herberg Tiengemeten. Het programma duurt tot 14.00 uur.

Vooraf aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk en kan via de website van Natuurmonumenten; www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen € 10,50, niet-leden betalen € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen resp. € 7,50 en
€ 10,50. Kinderen van OERRR betalen € 7,50. De kosten voor de pont naar Tiengemeten komen hier nog bij. Koop uw kaartje voor de pont op de dag zelf in de haven (wees dan ruim op tijd!) of vooraf online via de website.