Uitvoering blokfluit- gitaar.

MIDDELHARNIS - Op dinsdag 9 februari is er weer een uitvoering van de Muziekschool Goeree-Overflakkee in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis. De aanvang is 19.15 uur.

Er doen 28 leerlingen mee, waarvan 17 blokfluitleerlingen en 11 gitaarleerlingen, die les krijgen van Elly Bakker (blokfluit) en Marco de Goeij (gitaar). Het niveau gaat van beginners tot meer gevorderde spelers. Het repertoire is zeer internationaal. Ook zullen er verschillende blokfluiten bespeeld worden, zoals de sopraan, alt en tenorblokfluit.

Een flink aantal van de spelers is pas in september met les begonnen. Bij blokfluit laten 2 zeer jonge leerlingen horen welke leuke liedjes ze nu al kunnen spelen sinds hun start op sopraan blokfluit. Daarna laten leerlingen die 2, 3 jaar les hebben op de sopraanblokfluiten liedjes uit Turkije, Israël en Engeland horen. Bij gitaar zijn er ook een aantal debutanten, die stukjes uit hun lesmethode spelen.
Met gitaar komen we uiteraard in repertoire uit Spanje en Zuid-Amerika. Zo staan er werken uit Spanje, Peru en Brazilië op het programma en ook het klassieke werk 'Romance' van Carulli zal niet ontbreken.

De wat meer gevorderde blokfluitleerlingen spelen muziek uit Mexico en Peru op alt- en tenorblokfluiten. Zij worden begeleid op gitaar door Marco de Goeij.
Gastspeler is Bart-Jan Boot, die op piano het blokfluittrio van zijn zusje begeleidt. Zij spelen 2-stemmige stukken uit Israël en Rusland. Ook laten ze horen dat meiden uit groep 6 al 4-stemmig kunnen spelen in het stukje 'Caroussel'. Verder kunt u luisteren naar werk uit de barok dat door Marit Strijdhorst gespeeld wordt op de sopraanblokfluit. Zij speelt twee delen uit een sonate van Loeillet met pianobegeleiding. En ook de populaire muziek ontbreekt niet.