De Nollestee op een archieffoto.
De Nollestee op een archieffoto. Foto: Archief

Plan Nolleweg vastgesteld

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeenteraad stelde donderdagavond unaniem het bestemmingsplan Nolleweg 1b in Melissant vast. De Nollestee is een zorgkwekerij waar dagelijks met begeleiding tussen de 10 en 20 personen met een verstandelijke beperking werken. Er worden ruim 300 soorten planten gekweekt. Het college had in 2013 al de principemedewerking uitgesproken aan een herziening van het bestemmingsplan voor de locatie Nollestee.

Door Jaap Ruizeveld

Het perceel heeft in de huidige planversie de bestemmingen maatschappelijk en bedrijfgemengd. In de praktijk blijkt dit een niet gewenste situatie. Samenvoeging van deze bestemmingen is daarom aan de orde. Door de activiteiten op het perceel is de noodzaak ontstaan dat iemand permanent op het terrein aanwezig is. Daarnaast was het op grond van de bestemming bedrijf-gemengd al mogelijk een bedrijfswoning te realiseren. Deze bestemming was van toepassing op een ander kleiner deel van het perceel dan waar de woning nu is voorzien. In december 2014 stemde het college in met de bouw van een bedrijfswoning op een andere locatie op het perceel.

Waardering

Mevrouw Both (CDA) gaf uiting aan haar waardering dat de ondernemer zelf initiatieven had genomen om voor zijn plannen draagvlak te verkrijgen. Zo kan het dus ook, onderstreepte ze haar opmerking. Van Gurp (SGP), Keuker (PvdA), Vreugde (VKGO)en Pipping (CU) stelden vragen over mogelijke overschrijding van geluidsnormen als de N215 als doorgaande weg wordt omgelegd en een ander stuk wordt afgewaardeerd met alleen bestemming voor lokaal verkeer. Hoe zit het dan met de lijnbusroute, was een andere vraag. Wethouder Markwat schetste de situatie wanneer de plannen voor de N215 worden uitgevoerd. Pipping gaf nog extra aan dat zijn fractie zeer positief is over het feit dat de ondernemer zich inzet voor mensen met een beperking.