Op weg naar nieuwe toeristische visie

GOEREE-OVERFLAKKEE - Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad een overzicht verstrekt over lopende bouwprojecten langs de kust van het eiland. Een beschrijving van de verschillende projecten. Informatie wat de stand van zaken is en in welke periode er uitvoering gepland is. Onze krant besteedde daar aandacht aan. In 2014 is er in samenwerking met de VEERO het rapport Leisure leefstijlen in overnachtingsaccommodaties op het eiland vastgesteld. Een document dat al in de raad is gepresenteerd. Er is een zogenoemde nulmeting gehouden naar aantallen en soorten verblijfseenheden per terrein. Vervolgstap was de opdracht voor een toeristische impactrapportage.

Deze documenten vormen naast de gemeentelijke visie en andere dossiers de basis voor een nieuwe toeristische visie, Dit stuk wordt op een interactieve wijze in samenwerking met stakeholders opgesteld. De planning is dat een concept van deze visie over enkele maanden wordt gepresenteerd. Als vervolg op het uitgevoerde Leisure leefstijlonderzoek over het aanbod verblijfsrecreatie werd in overleg met recreatie- en strandondernemers een gelijk onderzoek uitgevoerd voor dagrecreatie op de Noordzee- en de Grevelingenstranden.

De uitkomsten zijn op korte termijn bekend. Uit dit onderzoek moet blijken voor welke segmenten het strand aantrekkelijk is en of dit aansluit bij hetgeen in het onderzoek naar verblijfsrecreatie naar voren komt. Ook of de (huidige) voorzieningen, activiteiten of gewenste ontwikkelingen passen bij de doelgroep. Het resultaat/de visie wordt eind dit jaar verwacht.