Burgemeester Ada Grootenboer heeft zojuist Steef Visser gedecoreerd en zijn vrouw in de bloemetjes gezet. Foto: Hans Villerius
Burgemeester Ada Grootenboer heeft zojuist Steef Visser gedecoreerd en zijn vrouw in de bloemetjes gezet. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Koninklijke Onderscheiding voor Steef Visser

MIDDELHARNIS – "Overrompeld, perplex", dat waren de woorden waarmee Steef L. Visser uit Middelharnis afgelopen woensdagmiddag uiting gaf aan hoe hij zich voelde. Zonder ook maar op enigerlei wijze hiervan lont geroken te hebben, werd hij aan 't eind van deze middag Koninklijk Onderscheiden door burgemeester Ada Grootenboer.

Door Hans Villerius

Plaats van handeling was Brasserie 't Vingerling te Middelharnis, waar een groot gezelschap van familie, vrienden en andere relaties samen was gekomen ter ere van Visser. Zelf was hij in vergadering bij de Rabobank toen hij onverwachts daaruit werd weggeroepen. Hij werd acuut ergens anders verwacht en werd daar zelfs voor opgehaald. Toen er voor de deur een meterslange witte limousine gereedstond, wist hij helemaal niet meer wat hij ervan denken moest. En toen hij op het Vingerling werd afgezet bij de gelijknamige Brasserie en daar op de bovenverdieping zijn vele bekenden zag, wist Visser echt niet wat 'ie zeggen of ervan denken moest. En dat wil wat zeggen.
Op 27 januari jl. nam Steef Visser, na 25 jaar kerkvoogd te zijn geweest, afscheid van de Kerkvoogdij van de Hersteld Hervormde gemeente Middelharnis/Sommelsdijk. Ter gelegenheid daarvan, maar eigenlijk ook vanwege zijn grote inzet, werd hem een afscheidsbijeenkomst aangeboden in 't Vingerling. En bij die gelegenheid kreeg hij ook de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Waardering en dank

Namens de Kerkvoogdij sprak eerst kerkvoogd Harold van den Berge woorden van waardering en dank aan het adres van Visser vanwege diens "inzet, gedrevenheid, doortastendheid, creativiteit en organisatorisch vermogen. Wij hebben enorm veel waardering en respect voor al het werk dat je hebt gedaan. Dank daarvoor. Maar ook dank aan God, Die je hiervoor deze gaven, de gezondheid en de kracht gaf."
De aanwezigheid van de burgemeester in het gezelschap was Visser tot dat moment nog niet opgevallen. Nadat zij tevoorschijn kwam richtte ook zij het woord tot hem en memoreerde in grote lijn zijn velerlei inzet op breed maatschappelijk terrein. "Met uw enthousiasme, inzicht en niet aflatende energie wist u anderen mee te krijgen en te motiveren. Mede door uw inzet heeft dit geresulteerd in een nieuw kerkgebouw, een bloeiende gemeente en een zeer verantwoorde financiële positie. Ik ben trots dat er onder onze inwoners mensen zijn zoals u. Uw naasten omschrijven u als een eerlijk, direct en hardwerkend persoon, die zijn financiële kennis vaak belangeloos inzet voor diverse instanties. Zowel regionaal als landelijk deelt u uw kennis op een manier die motiverend werkt voor anderen." De burgemeester somde uit Vissers lange Curriculum Vitae een aantal werkzaamheden die het meest in het oog springen, een greep slechts uit een lange lijst. Lid van de Raad van Commissarissen van het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Woongoed GO, Ouderling Kerkvoogd van de Hersteld Hervormde Gemeente Middelharnis/Sommelsdijk, Penningmeester van de Vereniging Bescherming van het Ongeboren Kind, Lid van de Raad van Toezicht van Stichting Siriz, Voorzitter van de Federatie Ondernemersvereniging Goeree-Overflakkee. "U moet wel een enorme drive hebben gehad om dit alles te kunnen verwezenlijken", zo sprak de burgemeester Visser toe, die sprakeloos zijn decoratie onderging.

Soli Deo Gloria

Natuurlijk werd van hem toch een reactie verwacht en die gaf hij ook, kort en duidelijk. "Terugkijkend op die 25 jaar is er alleen maar dankbaarheid dat ik de kracht heb gekregen om het werk te mogen doen. Daar is niks van je zelf bij. En daarom: Soli Deo Gloria!"