Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandagavond 25 januari werden de volgende wedstrijden bij Damvereniging Denk en Zet gespeeld:

Afdeling 1

I. Mackloet-J. van den Ouden         1-1
Joh. Wolfert-M. Klink                         0-3
J.A. Dekker-P. van Brussel                 1-1
A. Verolme-A. van der Veer                 1-1                

Afdeling 2

A. Jelier-H.Keuvelaar                 1-1
R. Kwakernaak-M. Meijer                                 3-0
A. Stolk-G. Kamp                         0-3
S.W. Keijzer-J. de Jong                         1-1
R. Jacobs-W. Stolk                                 3-0
J. Jordaan-R. van Rijnberk                 3-0

Mackloet had op nr. 2, Van den Ouden, een paar punten voorsprong. Die stond hij niet af. Hoewel Van den Ouden alles op alles zette, het lukte hem niet Mackloet van zijn stuk te brengen.
Het zit Wolfert niet mee. Na een gedwongen rustperiode was hij er gelukkig weer. Als je dan gelijk tegenover nr. 4 zit, dan moet je wel wat geluk hebben om een puntje in de wacht te slepen. Dat geluk was er niet.
Klink deed het wéér goed. Dekker, die het ook al tegen een koploper moest opnemen, deed het wat beter. Hij wist Van Brussel een remise af te dwingen. Bij Van de Veer, eens de kampioen, wil het maar niet lukken. Hij is het contact met de kopgroep wat kwijtgeraakt. Nu liet hij tegen Verolme twee punten liggen.

Jelier, die lange tijd glorieus bovenaan stond in afdeling 2, staat nog bovenaan, maar niet glorieus meer. Hij moest tegen Keuvelaar met een remise genoegen nemen. Kwakernaak, die tegen Meijer speelde, zit Jelier nu lelijk op de hielen. Trouwens, dat geldt evenzeer van Kamp, die van A. Stolk won. Hij staat met Jelier op gelijke hoogte. Keijzer en De Jong, twee middengroepers, speelden een leuke partij. Het resultaat was een gelijkspel. Jacobs zet zijn reeks overwinningen voort. Hij won van W. Stolk. Jammer dat hij wat laat van start gegaan is. Het zal niet makkelijk zijn om bij de kopgroep aan te sluiten, maar, wie weet!. Ook Jordaan doet het de laatste tijd een stuk beter. Van Rijnberk werd het slachtoffer. Ruud, je best blijven doen, hoor. Het komt goed! (J. van Hoorn)