Afbeelding
Foto: pr

Voor jou gelezen – Nicoline Platschorre

Iza krijgt een pony

Ben jij ook een fan van paarden? Simone Foekens heeft weer een leuk boek voor je geschreven. Het gaat over Iza, die samen met haar ouders en broer Job verhuist. Natuurlijk is verhuizen niet zo heel leuk. Haar beste vriendin Ruth zal ze vast gaan missen, want ze moet ook naar een andere school.
Als Iza hoort dat haar vader zelf een manege gekocht heeft en ze dicht bij het strand gaan wonen, krijgt ze er toch wel zin in.
Op de manege krijgt ze haar eigen pony, waar ze met plezier voor zorgt. Ze mag soms ook helpen bij de paardrijlessen.
Op de nieuwe school is het minder leuk. De meisjes uit de klas doen vreemd en vervelend tegen haar. Iza begrijpt niet waarom. Haar spullen worden verstopt, haar mobieltje raakt kwijt…. maar wordt ook weer gevonden:

'Als Iza in de klas komt, ziet ze hem op het bureau van meester De Vries liggen. Ze wil hem pakken, maar dan ziet ze de barsten op het scherm en de lelijke plekken. Is hij uit haar tas gevallen? 'Oh!' zegt ze. Ze slaat haar hand voor haar mond. 'Is dat jouw mobiel, Iza?' vraagt meester De Vries. Iza knikt met tranen in haar ogen. 'Hij was net nieuw,' fluistert ze…'

Wat is er toch allemaal aan de hand?
Lees het zelf in dit leuke meisjesboek. Het is het eerste deel van een nieuwe serie 'In galop'. Bedoeld voor meisjes vanaf ongeveer 8 jaar.

Prijs:                 €7,50
Pagina's:         66
Uitvoering:        Gebonden
ISBN:                 9789033126987
Uitgeverij:         Den Hertog