Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandag 18 januari werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet:

Afdeling 1:
J.A. Dekker-. Mackloet                 0-3
P. Leroy-J. van den Ouden                         1-1
A. van der Veer-W. Drenth                                        1-1
W. Vroegindeweij-M. Klink                                 1-1
P. van Brussel-A. Verolme                         3-0        

Afdeling 2:
J. Jordaan-S.W. Keijzer                                0-3
G. Kamp-A. Jelier                                         3-0
R. van Rijnberk-R. Kwakernaak                1-1
H. Keuvelaar-J. de Jong                                         0-3

Dekker verloor een schijf in zijn wedstrijd tegen Mackloet door een onvoorzichtig zetje. Maar dan is een partij nog niet verloren. Dat was wel het geval toen Mackloet via een magistrale slagzet een einde aan het gevecht maakte. Leroy kwam in het eindspel tegen Van den Ouden wat moeilijk, maar niet verloren te staan. Het duurde uren voordat de beide spelers met één puntje genoegen moesten nemen. Dat was voor Leory niet zo moeilijk. Het leek er een tijdje op dat Van der Veer van Drenth zou gaan verliezen, maar door een ijzersterk eindspel sleepte hij er toch nog een remise uit. Hij speelt niet zoals we dat van hem gewend zijn. De partij tussen Vroegindeweij en Klink was een saai potje, waarin constant werd afgeruild, tot er niets meer te ruilen viel.

Van Brussel is in topvorm. Dat ondervond Verolme nu. Binnenkort als de eindstand bekend is, zal blijken dat hij bij de top hoort.

Jordaan deed een verkeerde zet. Toen was het voor Keijzer niet zo moeilijk daar gebruik van te maken. Kamp heeft Jelier z'n tweede nederlaag toegebracht. Daarvoor mag hij zijn beide handjes wel dichtknijpen, want hij stond een schijf achter. Jelier kon remise maken, maar hij deed het niet. Toen was hij het haasje. Ondanks zijn nederlaag blijft hij aanvoerder van groep 2, alleen z'n voorsprong is geslonken. Ruud vond in z'n wedstrijd tegen Kwakernaak dat hij zich maar gewonnen moest geven. Kwakernaak vond dat hij dat niet moest doen. Laten we de wedstrijd maar helemaal uitspelen, zei hij. En toen maakte Kwakernaak een lelijke fout. Ruud was supergelukkig. Dolblij ging hij naar huis.

Keuvelaar kwam in zijn wedstrijd tegen De Jong volkomen klem te staan. Hij deed nog een ontsnappingspoging, maar het was tevergeefs! (J. van Hoorn)