Afbeelding
Foto: pr

Extra editie van o-o-go over het Watersnoodmuseum

GOEREE-OVERFLAKKEE – O-o-go, het tijdschrift van De Reizende Dichters van Goeree-Overflakkee, verschijnt binnenkort met een extra editie. Het thema is 'Watersnoodmuseum'.

Afgelopen najaar hebben De Reizende Dichters en enkele gastdichters een bezoek gebracht aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk in Zeeland en zij hebben zich daar laten inspireren door De Ramp van 1953, foto's, aangespoelde objecten, verhalen van overlevenden enz.

Zij schreven hierbij gedichten "die je raken". Deze gedichten zijn allemaal uniek omdat ze geschreven zijn voor dat ene object, foto, verhaal. De emoties zijn voelbaar beschreven in de gedichten in deze zeer unieke uitgave. Gelijk met o-o-go 33 wordt dit nummer gepresenteerd bij het 1e Literaire Café van dit jaar op 30 januari van 14.00 – 16.00 uur in De Zwaluw te Sommelsdijk. Hierbij is iedereen van harte welkom.

Deze extra editie is vanaf 6 februari te koop bij het Watersnoodmuseum en vanaf die dag worden de gedichten geprint op hout ook geëxposeerd in het Watersnoodmuseum. Deze expositie is daar te zien tot eind mei. Een aantal van deze gedichten is ook te lezen bij de expositie Doorbraak in de maand februari in Atelier/Galerie Havenhoofd in Middelharnis. Ook daar is deze uitgave te koop. Verder in de meeste boekwinkels op Goeree-Overflakkee, de Galerie van Kunstplus en in de Tearoom van Bakkerij Bienefelt in Middelharnis.