Afbeelding
Foto:

Blue Monday; zo blue als je het zelf maakt!

"May your coffee be strong and your Monday be short…" Mensen werden wakker met een lang gezicht op de minst favoriete dag van de week. Op internet en in diverse kranten stond het breed uitgemeten. Blue Monday. Alsof het een soort ramp is waar je met geen mogelijkheid onderuit kan komen. Al was je nog niet depressief, dan zou deze dag zeker voor een schaduw zorgen. Eerlijk, het zat bij mij op een of andere manier die dag ook niet mee. Ik sprong met mijn scheenbeen tegen een houten blok aan. Heel pijnlijk. Bij de tandarts was ik zo eigenwijs om geen verdoving te nemen bij het vullen van drie gaatjes en ze vertelde dat ik naar de kaakchirurg mocht. Ook niet de fijnste momenten in mijn leven. Daarna dacht ik dat ik een auto had en parkeerde ik bijna mijn fiets in een parkeervak en moest ik een eind terug fietsen, in de vrieskou.

Wist je dat het naast Blue Monday ook Martin Luther Kingday was? Hij is iemand die heel veel mooie dingen gezegd heeft in zijn leven. Een quote die ik bij Blue Monday vind passen is deze: ''Darkness cannot drive out darkness: only light can do that.'' In de winter hebben mensen eerder last van donkere-dagen-dipjes, maar deze worden niet minder door dagen als Blue Monday uit te vergroten.

En als het allemaal toch niet lukt, dan heb ik nog een laatste quote. ''If you can't fly, then run, if you can't run, then walk, if you can't walk, then crawl, but whatever you do, you have to keep moving forward.'' Ik pleit voor een Pink Tuesday na de Blue Monday. Omdat het nergens op slaat.