Pand Dirkdoensweg waarin Careyn nog is gehuisvest.. (Foto: Jaap Ruizeveld)
Pand Dirkdoensweg waarin Careyn nog is gehuisvest.. (Foto: Jaap Ruizeveld) Foto: Jaap Ruizeveld

Voorbereidingen voor nieuwe begraafplaats

OUDDORP - De gemeente Goeree-Overflakkee koopt een pand aan de Dirkdoensweg naast het entreepad naar De Kleistee in Ouddorp waarin dit eerste kwartaal van het jaar nog het team Ouddorp / Stellendam van Careyn is gevestigd.

Door Jaap Ruizeveld

Deze maatschappelijke zorg verlenende instelling die zich inzet voor de gezondheid, het welzijn en de ondersteuning van haar klanten, zal in april verhuizen naar accommodatieruimte binnen het complex van de Doopsgezinde gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp.

De aankoop van het pand door de gemeente Goeree-Overflakkee heeft te maken met de mogelijkheid die dan ontstaat om een betere entree te maken voor de aanleg van een nieuwe begraafplaats in Ouddorp. Het plangebied achter de Dirkdoensweg grenst aan het natuurgebied De Kleistee. Het (ontwerp) bestemmingsplan ligt thans ter inzage. Het voorziet in het realiseren van de nieuwe begraafplaats in combinatie met natuur. Het bestemmingsplan Begraafplaats Ouddorp biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken. De huidige begraafplaats aan de Dorpsweg kent op niet al te lange tijd geen uitbreidingsmogelijkheid meer. De grond die bij de aankoop van het pand Dirkdoensweg nog resteert zal worden verkocht.