Damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK – Maandag 11 januari werden de volgende wedstrijden gespeeld bij Damvereniging Denk en Zet:

Afdeling 1
J. van den Ouden-A. van der Veer 3-0
J.J. Melaard-J.A. Dekker                 0-3
M. Klink-I. Mackloet                         0-3
P. van Brussel-J. van Hoorn         1-1
A. Verolme-W. Vroegindeweij         3-0

Afdeling 2
A. Jelier-R. van Rijnberk                 0-3
W. Stolk-R. Kwakernaak                 0-3
S.W. Keijzer-G. Kamp                 0-3
R. Jacobs-J. de Jong                        3-0
M. Meijer-H. Keuvelaar                 0-3
S. Maliepaard-J. Jordaan                 0-3

Wat Van der Veer in de wedstrijd tegen Van den Ouden is overkomen, zal hij niet licht meer vergeten. In plaats dat hij een mooie damslag maakte, gaf hij zomaar twee schijven weg. Hier was duidelijk sprake van een 'black out'.

Melaard kwam tegen Dekker een schijf achter, maar het leek er lange tijd op, dat er toch nog wel een remisetje inzat. Op een verrassende manier maakte Dekker er toch nog een eind aan.

Klink speelde een kranige wedstrijd tegen de koploper, Mackloet, maar op het laatst liep hij helemaal vast en kon hij schijf na schijf inleveren. De partij tussen Van Brussel en Van Hoorn was echt een tempospelletje, waarbij allerlei gevaren dreigden, maar die gingen beide spelers keurig uit de weg.

Verolme deed het weer eens ouderwets goed. Eerst snoepte hij van Vroegindeweij een schijfje af, later nog één, en toen was het wel zo ongeveer verkeken.

Jelier, de aanvoerder van afdeling 2, had Vrouwe Fortuna aan zijn kant. Van Rijnberk kwam een schijf voor, raakte die later weer kwijt, daarna ging hij echt in de fout. Ruud heeft wat moeite met het eindspel.

Kwakernaak, de concurrent van Jelier, deed het net iets beter, ook al tellen de punten. Hij won van Stolk, doordat deze op een gegeven moment vastliep.

Keijzer zat tegenover Kamp, nr. 3 in de race. Zoals hij vorige week won, zo verloor hij nu. Hij gaf zomaar een paar schijven weg.

Bij Jacobs en De Jong stonden de schijven kriskras op het bord. De Jong kwam een schijfje voor, maar liep toen achter een schijf. Dat moet je alleen maar in uiterste gevallen doen. Meijer heeft tegen Keuvelaar dapper gedamd. Hij is heel lang staande gebleven, maar op het eind ging hij toch nog door de knieën. Jordaan doet het de laatste tijd niet slecht. Hij was nu Maliepaard de baas. (J. van Hoorn)