Afbeelding
Foto:

"Ik weet wat ik moet doen"

Niemand is die grote vluchtelingenstroom ontgaan, duizenden vluchtelingen komen onze kant op. Maar wat moeten wij er eigenlijk mee? Moeten we ze opvangen, huizen en banen bieden, ze verzorgen of moet de regering geld voor ze dokken? Veel mensen hebben er zoveel vragen over, maar ik niet. Ik weet wat ik moet doen.

Stel nou op een dag komt je moeder in tranen naar je toe, ze vertelt je dat je meteen je spullen in moet pakken, voor hoever je die hebt, en dat je morgen met de boot vertrekt naar een vreemd land. Daar aangekomen word je niet geaccepteerd door de bewoners en zit je de hele dag maar in een klein huisje.

Dat is zomaar een verhaal, maar vluchtelingenkinderen maken dit mee en het aantal kinderen met zo'n verhaal wordt elke dag groter. Hoe kunnen wij het dan nog maken om die mensen geen plek te geven waar ze het goed hebben, waar ze veilig zijn en waar ze geliefd worden? Dat heeft ieder mens nodig, deze mensen helemaal. Dus waarom zou ik blijven zitten met vragen als ik weet wat ik moet doen? Namelijk deze mensen met liefde ontvangen en ze hier een nieuw en echt veilig thuis te bieden.