Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Getuigen gevraagd voor brandstichting kunstwerk

DIRKSLAND - In de vroege nieuwjaarsochtend van 2016, tussen 01.30 en 02:30 uur, werd er brand gesticht aan een speeltoestel welke gesitueerd is op het schoolplein van OBS De Inktvis.

Hierbij werd het speeltoestel, in de volksmond bekend staand als 'de Inktvis' zwaar beschadigd. 'De Inktvis' is een kunstwerk waarin diverse speeltoestellen zijn verwerkt. De schade wordt vooralsnog geschat op 10.000 euro.
Een ieder die informatie heeft, die mogelijk verband heeft met de voornoemde brandstichting, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie, wijkteam Goeree-Overflakkee, via telefoonnummer 0900-8844. Wie dit anoniem wil doen kan via telefoonnummer 0800-7000 contact op nemen met 'Meld Misdaad Anoniem'.

De heer Tönissen, directeur van De Inktvis, wijst in een commentaar op de grote impact die deze vernieling heeft op de kinderen. "Dit heeft een grote impact op de kinderen. Vooral op de kleuters. Ik heb de kinderen vanochtend zelf opgevangen op het schoolplein om ze te begeleiden. Het brengt een hoop angst en onbegrip teweeg bij de kinderen. Ook de ouders die ik spreek zijn erg verontwaardigd over deze laffe daad. De kinderen zullen het nu lange tijd zonder speeltoestel moeten stellen."