Mees, Marit, Emma en Teun presenteren hun schilderij aan de bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst. Achter hen Marlies Verda en burgemeester Ada Grootenboer. (Foto: Adri van der Laan)
Mees, Marit, Emma en Teun presenteren hun schilderij aan de bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst. Achter hen Marlies Verda en burgemeester Ada Grootenboer. (Foto: Adri van der Laan) Foto: Adri van der Laan

Kinderkunstwerk voor gemeentehuis

GOEREE-OVERFLAKKEE - "Dol enthousiast waren Mees, Marit, Emma en Teun over het feit dat zij als jeugdige kunstenaars van het KinderKunstKabinet in Den Bommel, hun creatie dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in hert Prieel/De Staver, aan burgemeester Grootenboer mochten aanbieden. Op het moment van de overhandiging was de spanning voelbaar. Begrijpelijk als je op het podium staat voor een geheel gevulde zaal bezoekers.

Door Jaap Ruizeveld

Het gemeentebestuur had Marlies Verda (zij heeft haar atelier en het KinderKunstKabinet aan de Voorstraat in Den Bommel) uitgenodigd om met jeugdige kunstenaars een bijdrage te leveren aan de culturele inbreng van de nieuwjaarsbijeenkomst 2016. "Een leuke en eervolle uitnodiging, die wij graag hebben aangenomen", vertelt Marlies. Zij werkt met kinderen op verschillende locaties. Zoals in een kunstklas in Bruinisse en in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Daarnaast verzorgt ze lessen in haar atelier in Den Bommel.

Vrij onderwerp

Wij mochten zelf een onderwerp kiezen. Samen met de kinderen is er vervolgens over de invulling van de 'opdracht' gepraat. "Ik heb wel een beetje sturing gegeven aan de gedachten richting het eilandelijke. Maar de kinderen kwamen zelf ook met ideetjes". Het werd het eiland Goeree-Overflakkee met passend in onze naam "Met Stip", het presenteren van stippen op de kaart zijnde de dorpen op het eiland. Teun, Mees, Marit en Emma plaatsten hun handjes op de creatie en vervolgens kon de schilderproductie starten.
Achter in de zaal van het Prieel werkten de kinderen ijverig aan de afwerking. Om kwart voor negen was dan het grote moment daar. Op het podium bij de burgemeester, die enthousiast het kunstwerk, met een daverend applaus uit de zaal, in ontvangst nam.

Controle

"We zullen een goed plekje in het gemeentehuis zoeken voor het kunstwerk", beloofde de eerste burger. Zij nodigde het viertal - met Marlies - uit om dan een kijkje in het gemeentehuis te komen nemen. Dit onder genot van een kopje thee of frisdrank. "Dat gaan we zeker doen", vertelt Marlies. Lachend zegt ze: "Even controleren of het werk een goed plekje heeft gekregen". Vol ongeduld wachten de kinderen nu op de uitnodiging van burgemeester Ada. Dat die komt is zeker.
Alleen zou het lang duren?