Afbeelding

Eerste rugbywedstrijd gespeeld

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Afgelopen zaterdag schreven de rugbyers van E.F.R.C. Eilanders geschiedenis door de eerste rugbywedstrijd op Goeree-Overflakkee te spelen. Na de aftrap door wethouder Gerrit de Jong knalden de mannen er meteen stevig in. Tegenstander WRC-Te Werve 2 door een aantal blessures en verplichtingen van spelers voor hun eerste team aangevuld met spelers van de Eilanders namen brutaal de leiding maar Leendert Maliepaard zorgde met een mooie break voor de gelijkmaker en de eerste Eilanders try op eigen bodem. De mannen van coach Jan Schaap zetten goed druk maar zagen de tegenstander uit Den Haag toch weer de leiding nemen voordat winger Chiem van Woerkom met een prachtige run over 40 meter de ploegen weer gelijk zette. De conversie werd door captain Niek Verkerk verzilverd waardoor met een 12-10 stand gerust werd.

Ondanks het druilerige weer waren er zo'n 100 toeschouwers op de wedstrijd in Stad aan 't Haringvliet afgekomen die ook de tweede helft met volle teugen genoten van de keiharde tackles, mooi uitgevoerde line-outs en het aanvalsspel van beide partijen. De gasten hadden in de tweede helft het betere van het spel en door twee try's van Eilandersspelers Joost van Niel en David Bijloo namen ze de voorsprong. De Eilanders knokten voor elke meter en zagen hun werk beloond door nog een try van Chiem van Woerkom, maar WRC-Te Werve scoorde nog een keer en met rake conversies van wederom gastspelers aan hun kant, Joost Kastelein en Bart Knape trokken ze toch aan het langste eind en werd de eerste rugbywedstrijd op ons eiland afgesloten met een 17-29 overwinning voor de gasten in het zwart.

Deze historische wedstrijd die live verslagen werd door RTV Slogo heeft zeker indruk gemaakt bij het publiek en de Eilanders mogen de komende weken zeker rekenen op nieuwe mensen op de trainingen dinsdag op het Concordiaveld in Middelharnis en op vrijdag bij SNS in Stad aan 't Haringvliet.