Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Kerstzangavond

Voor woensdag 14 december organiseert het St. Adolfskoor een Kerstzang- en samenzangavond in de Gereformeerde kerk van Den Bommel. Aanvang 19.30 uur. Het koor staat onder leiding van Jeroen Molthoff met muzikale begeleiding van Hans Kamerling. Soliste Nadia Vroegindeweij.

Kerstmarkt

Op zaterdag 17 december 2016 organiseren De Bommelstee en eXperia Events een eigentijdse kerstmarkt in De Bommelstee te Den Bommel. De markt is van 11.00 uur tot 19.00 uur. Bij binnenkomst ontvangen alle bezoekers gratis een glaasje Glühwein. Voor de kinderen zal dit een warme chocomel zijn. Het aanbod van deze markt is zeer divers. U kunt hierbij denken aan prachtige handgemaakte glassieraden, dames en herenkleding, woondecoratie, kerststukjes, poppenkleding, oriflame en KIKA beren maar ook streekproducten, zuivel, noten, kerstpakketten en oliebollen. Ook kunt u een kerst fotoshoot laten doen. De foto's kosten 2 euro per stuk en drie voor 5 euro. Wij hebben nog een aantal kramen beschikbaar voor deze kerstmarkt. Voor meer informatie of een inschrijfformulier kunt u mailen naar: info@experiaevents.nl of belt u naar: 06-24737011

DIRKSLAND

Kerstconcert Sursum Corda

Het koor Sursum Corda hoopt vrijdag 16 december o.l.v. Kees Villerius haar jaarlijks kerstconcert te geven in de Ned. Herv. Kerk aan de Ring te Dirksland. Aan deze avond werken mee uit Ouddorp het Chr. vocaal en instrumentaal ensemble Ad Gloriam Deï o.l.v. Jan Bezuijen. De Bovenstemgroep Mannenzang G-O. o.l.v. Corné de Geus. Een solistisch optreden door Nicole Kieviet. Het geheel zal o.l.v. Anton Weenink worden begeleid door orgel en piano. De toegang is vrij. Er wordt een collecte gehouden t.b.v. Hospice Calando. De avond begint om 19.30 uur.

GOEDEREEDE

Kerstzangdienst

Vrijdagavond 23 december zal er in Hersteld Hervormde kerk 'De Levensbron' te Goedereede een kerstzangdienst worden gehouden. Het kinderkoor 'Kadosj', het jeugdkoor 'Hadar' en het Christelijk mannenensemble 'Goeree' hoopt aan deze avond de medewerking te verlenen. De koren staan onder leiding van Mevr. B. Dekker-van Willigen. De koren zullen worden begeleid op de piano door dhr. M. Kolff, op de cajon door B. Soeteman en op de fluit en hobo door M. van Moort. De meditatie zal worden verzorgd door Drs. J.W. van Estrik. De samenzang zal worden begeleid op het orgel door dhr. M. ten Cate. Er zal een collecte worden gehouden voor de stichting ZOA, en met name voor de noodhulp in Mosul. De toegang is vrij. De aanvang is om 19.00 uur. De kerk is open vanaf 18.30 uur. De ingang van de kerk is aan de Doelweg.

MIDDELHARNIS

Kerstmaaltijd voor alleenstaanden

Het ouderenwerk van Stichting ZIJN gaat in samenwerking met Buurtzorg 2e kerstdag 26 december weer een maaltijd organiseren. Vanaf 10.30 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. De maaltijd zal uit drie gangen bestaan en wordt weer afgesloten met een kopje koffie of thee. De middag duurt tot ongeveer 14.30 uur. Kosten € 10,00 incl. koffie/thee en een consumptie. U kunt zich voor 16 december opgeven bij het Wijkcentrum van St. ZIJN, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Tel.nr. 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl

Kerstconcert 'Ons Koor'

Maandagavond 19 december verzorgt Mannenkoor 'Ons Koor' opnieuw haar traditionele jaarlijkse kerstconcert in de Emmaüskerk te Middelharnis. Evenals voorgaande jaren zal het koor ondersteund worden door een muzikant van klasse, dit jaar de heer Bert van den Brink, grootmeester op piano, orgel en accordeon. Behalve optredens met veel van de meest bekenden uit de wereld van muziek – Toots Thielemans, Cor Bakker en vele anderen - is Bert docent Jazz Piano op het conservatorium van Utrecht wat ongetwijfeld een swingend accent aan ons concert zal geven. 'Ons Koor' staat onder leiding van degene die deze samenwerking mogelijk heeft gemaakt, onze eigen super dirigente en pianiste Marjan Fey. Vanaf 19.30 uur bent u welkom in de kerk aan de Kon. Julianaweg, het concert zal een aanvang nemen om 20.00 uur en ca. 1,5 uur duren. De toegang is gratis maar na afloop wordt een bijdrage ter bestrijding van de kosten op prijs gesteld.

NIEUWE-TONGE

Winterfair Geusje's Stee

Op vrijdag 16 december organiseert zorgboerderij Geusje's Stee een Winterfair. Er zijn diverse kramen met onder andere tweedehands boeken, zelfgemaakte cadeautjes, zelfgemaakte tassen, kerststukjes, tweedehands kleding etc.Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten te doen, zoals lootjes trekken, diverse spelletjes en bij mooi weer kunnen de kinderen een rondje op een pony doen of een rondje meerijden in een zijspan. Op deze dag worden er ook olie- bollen, appelbeignets en andere lekkere dingen gebakken. Rond kwart 19.15 uur zullen de Blue Stocking Singers voor ons optreden. De opbrengst komt geheel ten goede aan de zorgboerderij. De winterfair is van 14.00 tot 21.00 uur. Geusje's Stee is te vinden Korteweegje 52. 0187-769 013 / 06-474 821 44 www.geusjesstee.nl

OOLTGENSPLAAT

Kerstconcert

De gemengde Zangvereniging Advendo is dit jaar aan de beurt het kerstconcert in Ooltgensplaat te organiseren. Het koor heeft zich verzekerd van medewerking van alle koren uit Ooltgensplaat en de muziekvereniging van der Harst. De koren Just4Fun en Jehoshua verlenen vocale medewerking en de muziekvereniging van der Harst zal kerstliederen ten gehore brengen die bij iedereen goed in het gehoor liggen. de muziekvereniging zal ook de samenzang begeleiden. Het concert vindt plaats in de omgevormde gymzaal van 't Centrum op zaterdag 17 december. Aanvang 20.00 uur. Er is geen pauze, maar na afloop van dit concert zal er voldoende gelegenheid zijn om elkaar in de kerstsfeer te ontmoeten. De avond is gratis toegankelijk en de koffie wordt u aangeboden door de organiserende vereniging.

OUDDORP

Kerstviering 55+ club

Woensdag 21 december organiseert de 55+ club een kerstmiddag in de Dorpstienden in Ouddorp. Om 13.45 uur bent u van harte welkom om te luisteren naar het mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam. Er is een kerstverhaal en koffie met wat lekkers. De club vraagt een eigen bijdrage in de vorm van een collecte. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Op 28 december zijn er geen activiteiten. Op 4 januari is er een nieuwjaarsreceptie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

Kerstkransen maken bij 55+club

Op woensdag 14 december kunt u een kerstkrans maken bij de 55+ club in de Dorpstienden. Om 14.00 uur bent u van harte welkom om gezellig te knutselen en een kopje koffie of thee te drinken. De kosten bedragen € 10,00 inclusief materiaal en kopje koffie. Graag zelf een snoeischaar en mesje meenemen. U kunt zich opgeven bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 21 december wordt er kerst gevierd bij de 55+ club. Deze middag begint om 13.45 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 of e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl

Zingend naar Kerst

Zingend naar Kerst is het thema van een zangavond die op zaterdag 17 december wordt georganiseer. Het Christelijk gemengd koor "Laudate Dominum" o.l.v. Jan van Seters en het Christelijk gemengd koor Jeduthun o.l.v. Jan Wisse verlenden medewerking. De zangavond wordt gehouden in de Hervormde kerk Ouddorp (Weststraat 2). Er zal een meditatie gehouden worden. De aanvang is 19.30 uur. Er is een collecte voor de onkosten.

OUDE-TONGE

Lichtjesspeurtocht

Op Kerstavond, zaterdag 24 december, wordt er in Oude-Tonge een lichtjesspeurtocht georganiseerd voor alle kinderen t/m 12 jaar. Om 19.00 uur is iedereen van harte welkom in Diakonia, Kolfweg 1. Je loopt in kleine groepjes een route en krijgt een opdracht mee. De tocht duurt niet lang, dus ook de kleinste kinderen zijn welkom. Aan het einde van de speurtocht staat er warme chocolademelk klaar voor iedereen.

SOMMELSDIJK

Kerstbingo O-G-O

Vrijdag 23 december is er een bingo van de O-G-O om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer. Deelnemers krijgen een kerstpresentje. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de koffie/thee is gratis. Er worden elf rondes gespeeld € 6.50 totaal. Daarnaast zijn er negen extra prijsjes en in de pauze twee keer een extra ronde van € 1,-. De toegang is gratis.

Kerstconcert 'De Jonge Lofstem'

Zaterdag 17 december houdt kinderkoor 'De Jonge Lofstem' een Kerstconcert. Het koor staat onder leiding van Nelleke van den Boogert en Leny Kieviet en wordt begeleid door een muziekgroep met piano, dwarsfluit en gitaar, deze keer aangevuld met viool. Het thema van dit koorseizoen is Kribbe-Kruis-Kroon. Met het Kerstconcert gaat het vooral om "Kribbe"; in D.V. 2017 volgt met het Paasconcert deel 2 van het thema. Zoals altijd is er ook veel samenzang. Er wordt een collecte gehouden. De avond begint om 19.00 uur in de Hervormde kerk van Sommelsdijk en duurt ongeveer een uur.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Kerstavond

De zendings- en evangelisatiecommissies van de Gereformeerde Ichtusgemeente en de Hervormde gemeente organiseren een Kerstavond op zaterdag 24 december. De avond wordt gehouden in de Hervormde kerk, aan de Nieuwstraat 27. Aanvang 19.30 uur, de kerk gaat 19.15 uur open. Medewerking: Muziekgroep, Woodstrings. Sopraanzangeres, Marlotte van 't Hof. Organist, Marco van 't Hof. Na het zingen is er onder genot van een glaasje Glühwein of warme chocolademelk gelegenheid om na te prante. Bij de uitgang zal een collecte worden gehouden voor de onkosten van deze avond. Via www.kerkomroep.nl kan er thuis mee geluisterd worden.

STELLENDAM

Kerstverrassingsmaaltijd bij Caleido

Op woensdag 14 december is men vanaf 17.00 uur welkom voor een heerlijke maaltijd incl. muzikale omlijsting. Deze avond is bestemd voor jong en oud. Bij Inloop Caleido kan men zich laten verrassen en zo in de kerstsfeer te komen. Caleido is te vinden aan de Bosschieterstraat 6 in Stellendam. Kosten 5 euro en opgeven verplicht. Inloopcaleido@gmail.com / 06-23506507.

Kerstnachtdienst

De kerstnachtdienst wordt gehouden in de Gereformeerde kerk van Stellendam. In deze dienst, die in samenwerking met de Hervormde Gemeente wordt gehouden, worden Nederlandstalige liederen gezongen. Ds. Van de Griend houdt de meditatie en Jos 't Mannetje bespeelt het orgel. Muzikale medewerking wordt verleend door de Amazing Singers o.l.v. Mario Riedijk. De dienst begint om 22.00 uur. Vanaf 21.45 uur is er samenzang.

Kerstuitvoering

Dinsdag 20 december zal in de Hervormde kerk aan de Bosschieterstraat in Stellendam een kerstuitvoering worden gegeven. Aan deze avond werken mee: Gemengd koor "Laudate Dominum" uit Goedereede, o.l.v. Jan van Seters Kinderkoor" Tot Zijn eer" uit Sommelsdijk, o.l.v. Corné de Geus, met begeleiding van Wiljan de Geus; Chr. Mannenkoor "Door Eendracht Verbonden" uit Stellendam, o.l.v. Corné de Geus, met begeleiding van Marian van Oostenbrugge en Wiljan de Geus op orgel en piano. Dhr. M. Diepeveen zal de opening, de meditatie en de sluiting verzorgen. Na afloop is er voor een ieder koffie of thee met krentenbrood in, het naast de kerk gelegen, verenigingsgebouw "De Rank". De aanvang is 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Er wordt geen entree gevraagd, maar er is wel een collecte voor de onkosten.