Kerstzang rond de grote boom in Melissant

MELISSANT – In Melissant, op het pleintje bij De Melishof, is vanaf woensdag 14 december al veel kerstsfeer, als de lichtjes in de grote kerstboom branden. Maar die sfeer is maandagavond 19 december ongetwijfeld nog intenser. Dan vindt daar, bij de boom, de kerstzangavond plaats.

Vanaf klokslag 19.00 uur klinken er bekende kerstliederen. Ze worden ten gehore gebracht door zangkoor Advendo uit Ooltgensplaat, het musicalkoor Happy Together uit Spijkenisse, het Kinderkoor uit Melissant en fanfareorkest Tot Nut en Genoegen. Iedereen is welkom om te luisteren of uit volle borst mee te zingen. Het pleintje voor De Melishof is voor de gelegenheid aangekleed met een aantal vuurkorven. Na afloop is er voor iedereen gratis warme chocolademelk.

De kerstzangavond is een onderdeel van het indrukwekkende decemberprogramma dat de Dorpsraad Melissant, de Oranjevereniging en de Stichting Melishof hebben samengesteld in samenwerking met onder andere de Activiteiten Commissie en de plaatselijke brandweer. De hele maand, tot de nieuwjaarsreceptie op 4 januari, is er van alles te doen voor jong en oud.

De opbrengst van de activiteiten die de hele maand in Melissant plaatsvinden is bestemd voor goede doelen. Zo zamelt het dorp Lego in voor de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Na afloop van het decemberprogramma, dat doorloopt tot de nieuwjaarsreceptie op 4 januari, brengen de schoolkinderen uit Melissant het speelgoed naar het ziekenhuis.

Daarnaast kunnen kinderen uit het dorp wensen in de grote kerstboom bij De Melishof hangen. Een selectie van die wensen zal worden vervuld. Tot slot kunnen drie adressen in het dorp, waar een steuntje in de rug welkom is, een mooi kerstpakket tegemoet zien. Dit is een anonieme actie.