Maurits Emmen en Rilana.
Maurits Emmen en Rilana. Foto: Adri van der Laan

Maak Nederland Onbeperkt

MIDDELHARNIS – 'Eigen vervoer, zodat we een dagje weg kunnen.' 'Computercursus.' 'Respect hebben voor elkaar en met respect behandeld worden.' 'Meer uitstapjes.' Er waren al heel wat wensen op de grote kaart geplakt toen vrijdagmiddag 9 december de publiekscampagne Nederland Onbeperkt van start ging in brasserie Dok16 op het terrein van Hernesseroord. En er kwamen nog meer post-its bij, onder andere van wethouder Gerrit de Jong, die de start kwam opluisteren.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Maak Nederland Onbeperkt. Om deze oproep draait de publiekscampagne van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). "We vragen twee jaar lang extra aandacht voor het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking", zei campagne-panellid Maurits Emmen bij de kick-off. "Zo onbeperkt mogelijk door het leven gaan, daar gaat het om. De toegankelijkheid is er wel, maar het kan altijd beter. We willen verder. Daarom vragen we aan de mensen met een beperking: wat zouden jullie willen bereiken in je eigen omgeving, wat zouden jullie doen om de toegankelijkheid te verbeteren?"

Rilana had de eer het startsein te geven. Ze plakte haar wens op het bord tussen de andere post-its: 'Ik wil meer bezoek, niet alleen in het weekend, maar ook door de week.' Vervolgens gaf ze Maurits Emmen een cadeau.

Daarna was het de beurt aan wethouder De Jong. Hij sprak van een goed initiatief en voegde daar een wens op het bord aan toe: een Onbeperkt Goeree-Overflakkee. "Op Goeree-Overflakkee uitmunten door excellente zorg. Bij Zuidwester, maar ook bijvoorbeeld in het ziekenhuis en in de ouderenzorg. Daar gaan we voor. Dat is mijn droom voor een Onbeperkt 2017 op Goeree-Overflakkee. Geen grenzen, maar één aansluitend zorgnetwerk, dat moeten we realiseren."

Lees verder op pagina 7