Planontwikkeling Everdinapolder

SOMMELSDIJK - Grote belangstelling was er woensdagavond voor de informatie- en inspraakbijeenkomst over een mogelijke planontwikkeling van de Everdinapolder in Sommelsdijk. Dit met een inleiding van wethouder Markwat die uitleg gaf over stappen die genomen kunnen worden en welke uitgangspunten belangrijk zijn voor deze ontwikkeling. Terwijl het stedenbouwkundig concept werd toegelicht door Dingeman van Es van Estate Invest bv.

Beide inleiders boden inzicht in de volgens hen belangrijke factoren van ruimtelijke - en omgevingskwaliteit. De projectontwikkelaar gaf aan hoe het plan er uit kan komen te zien en op welke manier de huurwoningen en de vrijstaande woningen over het plangebied verdeeld kunnen worden.

Voorontwerp

Er wordt een kwaliteitshandboek opgesteld, waarin de ruimtelijke kwaliteit van het gebied wordt vastgelegd. Hierin worden de gemeenschappelijke afspraken tussen ontwikkelaar en gemeente opgenomen. Het bestemmingsplan maakt onderdeel uit van het kwaliteitshandboek.Het voorontwerpbestemmingsplan ligt nu ter inzage. Een voorontwerp is een eerste stap in het ruimtelijk proces waarbij nog veel mogelijk is. Het is ook een document om in overleg te komen met de belanghebbenden van dit plan. Tijdens de informatie- en inspraakavond dienden bezoekers al direct inspraakreacties in. Ook kon men gegevens invullen als men om op de hoogte wil blijven van de stappen in het project. De termijn van de inspraakprocedure loopt tot en met 14 december 2016.

Zienswijzen

Na 14 december worden de inspraakreacties in een nota van inspraak en vooroverleg van een gemeentelijke reactie voorzien. Hierin wordt vermeld wat er met de ingediende inspraakreactie is gebeurd en of het wellicht tot een aanpassing van het plan heeft geleid. Vervolgens wordt een (eventueel aangepast) plan als ontwerpbestemmingsplan voor zes weken ter inzage gelegd. Tijdens deze zes weken in het mogelijk een zienswijze in te dienen. Na deze termijn wordt het plan (eventueel nog voorzien van wijzigingen) aan de gemeenteraad ter besluitvorming voorgelegd. (Jaap Ruizeveld)