Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Marathonbingo

Donderdag 29 december wordt weer de marathonbingo in de Victoriahal aan Philipshoofjesweg 57a gehouden. Natuurlijk wordt er weer gezorgd voor iets lekkers te eten. Dit is gratis als u alle ronden meespeelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u wel mee eten, dan betaalt u daar € 10,- per persoon voor. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan open om 15.00 uur. Opgeven kan tot en met zaterdag 24 december bij een van de volgende telefoonnummers: 493186 of 487170 of 0620213165.

Winterfair SVIK

Er is een sfeervolle winterfair in een van de oudste werkplaatsen van Dirksland. De voormalige hallen van de Victoria koekjesfabriek , worden al jaren gebruikt door de SVIK voor hun diverse activiteiten. Op 10 december zijn de hallen het toneel van een van de sfeervolste winterfairs van de regio. Naast de decembersfeer vindt u 2000 m2 met verschillende kramen gevuld met kerstdecoraties, delicatessen, woonaccessoires, parfumerie, kaarsen tot heerlijke hapjes en drankjes. De sfeervolle markt is grotendeels overdekt en dus te bezoeken bij elk weertype. De winterfair is op zaterdag 10 december tussen 10.00 en 16.00 uur in de Victoriahallen aan de Philipshoofjesweg te Dirksland en is gratis te bezoeken.

Koffieochtend 't Reginahof

Op dinsdag 13 december bent u weer welkom op onze koffieochtend. Deze keer is er de gelegenheid om met elkaar een mooie kerstkaart te maken. Als u alleen een gezellig praatje wilt maken bent u ook van harte welkom op deze ochtend. Heeft u onze koffieochtend nog niet bezocht, loop dan eens vrijblijvend binnen aan de Reginahof 1 te Dirksland. Voor de koffie vraagt men een kleine vergoeding.

GOEDEREEDE

Kerstavond Vrouwen rondom Goeree

De Vereniging Vrouwen rondom Goeree organiseert voor haar leden een kerstavond. Familie, vrienden en/of kennissen zijn ook van harte welkom om deze gezellige avond met bij te wonen. Deze avond wordt gehouden op dinsdag 13 december in "Oostdam". Aanvang 19.30 uur. Het programma bestaat uit: het kerstevangelie, samenzang, een kerstverhaal en de voordracht van gedichten. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Mannenkoor 'Obadja' uit Ouddorp, o.l.v. dhr. J. Bezuijen. Koffie met iets lekkers, hapjes een drankjes worden u aangeboden tijdens de pauzes. Meer informatie te verkrijgen door te bellen met Riet v. Ommeren 0187-493205.

Jaarvergadering Oranjevereniging

Op donderdag 8 december 2016 houdt de Oranjevereniging van Goedereede haar jaarlijkse vergadering. De donateurs van de vereniging worden uitgenodigd om bij deze vergadering aanwezig te zijn. De vergadering wordt gehouden in verenigingsgebouw Oostdam en begint om 19.30 uur. Na afloop van de vergadering wordt er een gezellige bingo gehouden, waarbij u leuke prijzen kunt winnen. Voor meer informatie kunt u kijken op de facebook pagina: www.facebook.com/oranjevereniging.goedereede of u kunt contact opnemen met de voorzitter, mevrouw Hoek 0187-492708.

MELISSANT

Winterverkoping

De activiteitencommissie van de HHK Melissant organiseert vrijdagmiddag/avond 9 december een Winterverkoping. De verkoping wordt gehouden rondom 'De Poort ' van 16.00 tot 21.00 uur. Op de wintermarkt kunnen bezoekers terecht voor gebakken oliebollen, hamrollades, erwtensoep, boerenkaas banketstaven en stollen. Ook kan men envelop trekken of speelgoed, FM parfum/schoonmaakspullen, kopen manden raden, Herbalife, zelf gemaakte advocaat zakken fruit en de vrouwenvereniging is ook aanwezig met div spullen en kerstkaarten en kerststukjes. Binnen kunt u een lekkere kom erwtensoep eten of een lekkere kop koffie of warme chocolade melk met een olie bol /stukje banketstaaf kopen.

MIDDELHARNIS

Kerstbingomiddag

De activiteitencommissie van het Ouderenwerk houdt op woensdagmiddag 21 december een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Ook is er voor iedereen een leuke kerstattentie. De negen ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor één euro. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

NIEUWE-TONGE

Bingo

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 16 december een kerstbingo. Deze wordt gehouden in 'Ons Dorpshuis'. Iedereen is welkom op deze avond. Er worden tien rondes en één superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open en de avond begint om 19.30 uur.

OOLTGENSPLAAT

Kerstzang op Kerstmarkt

Op zaterdag 10 december zal tijdens de Kerstmarkt ook de traditionele Kerstzang plaatsvinden in de dorpskerk te Ooltgensplaat. Deze samenzang is tevens i.c.m. jongerenkoor Joshua o.l.v. Serita van Steeg. De aanvang is 19.15 uur i.p.v. eerdere berichtgevingen. Zingt u graag oude bekende Kerstliederen, zing dan mee. Toegang gratis. Muzikale medewerking: Marcel Saarloos orgel en Erica Veldhuizen dwarsfluit.

OUDE-TONGE

Kerstvolkszang

Voor de 28e keer is de werkgroep erin geslaagd een Kerstvolkszang te organiseren. Deze wordt gehouden op zondag 18 december in de Rooms Katholieke Kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart. Gastkoor is het Oecumenisch koor Goeree Overflakkee o.l.v. Henk Oosthoek. Ook het vast parochiekoor St. Ceciliua ontbreekt niet. Verder is er een kinderkerstkoor geformeerd Deze beide koren staan o.l.v. Nelleke Bruggeman. Ze worden hierin bij gestaan door gitarist Rudy de Buck. Aanvang: 15.00 uur. Inloop van 14.30 u tot 15.00 uur.

Jeugdmiddag

Op woensdag 14 december is er een Kerstmiddag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Ze zijn hartelijk welkom van 13.30 - 15.00 uur. Kosten € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen 0187-642514 of Koop en Matty Klos 0187-643622.

Did you know?

Op zaterdag 24 december is er weer een Christmas night in de Hervormde Kerk te Oude-Tonge. Medewerking verleent praiseband The Bridge. Toegang is gratis. De aanvang is 22.00 uur. Vanaf Vanaf 21.30uur is er inloop met warme chocomel, koffie, thee. Het thema is 'Did you know? - Kom erachter…'

Kerstdiner

Vorig jaar is er voor de eerste keer op 1e Kerstdag een diner georganiseerd voor iedereen in Oude-Tonge die alleen is. Ook dit jaar bent u daar van harte welkom! Het is heel fijn om elkaar te ontmoeten en samen te eten. En juist op zo'n mooie dag als 1e Kerstdag wil toch niemand alleen zijn? Dus woont u in Oude Tonge en bent u alleen met de Kerstdagen en kunt u wel wat gezelligheid gebruiken? Dan bent u ook dit jaar van harte welkom op zondag 25 december 1e Kerstdag om 13.00 uur in Diakonia aan de Kolfweg. Kosten zijn er niet aan verbonden. U kunt zich t/m 16 december opgeven door te bellen of een email te sturen naar Coby Klem, tel. 06-12331123, email: j.c.klem@kpnmail.nl. Ook als u nog vragen of dieetwensen heeft.

SOMMELSDIJK

Adventsviering

Op woensdagavond 14 december vindt de jaarlijkse adventsviering plaats in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Net als voorgaande jaren is een sfeervol samenzijn voorbereidt dat in het teken staat van het komend Kerstfeest. "Aan een mooi gedekte tafel luisteren we naar gedichten, muziek, liederen en een verhaal passend bij deze tijd van het jaar. Er wordt gezongen door en voor de aanwezigen en het koor van de gemeente Cantone verleent ook haar medewerking" aldus de organisatie. De kerk is open om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Kerstmarkt

Op zaterdag 10 december wordt er in het gebouw van wijkgroep De Zwaluw, Sperwer 55 een gezellige en fraaie kerstmarkt gehouden. Er is o.a. vers gebakken vis, heerlijk tulband cake van Van der Spoel, heerlijke zelfgemaakte erwtensoep, fraaie kerststukjes en nog heel veel andere mooie en leuke cadeaus om weg te geven of leuk om voor u zelf te kopen. Er is een ruim assortiment met kerstartikelen. Zo rond 11.00 uur 's morgens is er een modeshow. Daarnaast komt het shantykoor St. Adolfskoor uit Den Bommel 's middags een kerstrepertoire zingen, ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen in het Atrium worden geschminkt. De bewonerscommissie van Den Hoogen Caemer organiseert dit in samenwerking met wijkgroep De Zwaluw. De opbrengst van de verkochte artikelen komt geheel ten goede aan de ouderen van de flat, waarvan we volgend jaar weer iets leuks voor kunnen organiseren.

STELLENDAM

Jongerendienst

Zondagavond 11 december vanaf 18.30 uur is er weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Spreker in deze dienst is dominee Habekotté uit Maasdijk en de muziek zal worden verzorgd door de praiseband Votum. Het thema van de dienst zal zijn: 'Ik geloof! Kom mijn ongeloof te hulp'. Aan de hand van de tekst uit Marcus 9 zal worden nagedacht nadenken over wat het betekent om te geloven en waarom geloven niet altijd en niet overal makkelijk is. Na afloop van de dienst is iedereen welkom om onder het genot van warme chocolademelk nog even na te praten. De jongeren wordt aangeraden om hun mobiel mee te nemen.