Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Een tas, schort of beker om trots uit te stralen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Er zitten typisch zomerse producten bij, zoals een strandlaken en een frisbee – leuk voor op het Goereese strand -, maar ook bijvoorbeeld een broodtrommel, een keukenschort, een digitale douche-timer, een boodschappentas en een mok. De webshop met Goeree-Overflakkee Mijn Eiland-artikelen en -geschenken is donderdag 1 december gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Diekhuus, waarin de verworvenheden van vier jaar Eilandmarketing en het uitbouwen daarvan centraal stonden.

Door Kees van Rixoort

Aan het eind van de bijeenkomst kwam opeens Sinterklaas binnen. De peper- en kruidnoten vlogen door de zaal. Hij had een taak: het lanceren van de webshop. Al met al: een mooie decemberverrassing.

In de webshop zijn leuke relatiegeschenken, giveaways en cadeaus te vinden met daarop het logo van Goeree-Overflakkee Mijn Eiland. De trotse inwoners en ondernemers van Goeree-Overflakkee kunnen hun trots nu delen met vrienden, familie, relaties en klanten door hen een geschenk met eilandgevoel te geven.

De winkel gaat van start met dertien artikelen voor consumenten. Van een rompertje voor een Flakkeese baby tot een bumpersticker voor de auto. Voor alle leeftijden was wils dus. Het is de bedoeling om het assortiment van de webshop volgend jaar uit te breiden. Voor ondernemers zijn er meer producten in grotere aantallen te bestellen.

Volgens het team Eilandmarketing voldoen de artikelen aan de behoefte om de trots op Goeree-Overflakkee uit te dragen en te delen. "Om de projecten en evenementen op het eiland te ondersteunen en om Goeree-Overflakkee te positioneren is de boodschap Goeree-Overflakkee Mijn eiland! geformuleerd. Deze boodschap komt op veel verschillende plekken terug", aldus het team in een toelichting op het hoe en waarom van wat de webshop te bieden heeft.

"Ook het promoteam Goeree-Overflakkee, dat bestaat uit vrijwillige inwoners en lokale leerlingen is gehuld in Goeree-Overflakkee Mijn Eiland-kleding. Zij delen op evenementen, in ruil voor een e-mailadres, een Goeree-Overflakkee Mijn eiland-tas uit met informatie en een lokale lekkernij. Naar aanleiding van de activiteiten van onder meer het promoteam is er vraag ontstaan naar Goeree-Overflakkee Mijn eiland-producten. Aan deze vraag wordt nu dus door middel van de webshop voldaan."

Ook bij de VVV

De artikelen zijn vanaf 1 december online te koop. Ze worden vervolgens door PostNL thuis of op het werk bezorgd. Wie de artikelen eerst wel eens wil zien – in het echt – kan dat doen bij de VVV in Ouddorp. Daar is een fysiek verkooppunt.

De bezoekers van de bijeenkomst in Het Diekhuus kregen allemaal een papieren tasje met twee magazines en een Goeree-Overflakkee Mijn Eiland-beker. De bekers zullen op menige Flakkeese koffietafel komen te staan, zo is de stellige verwachting. En wie weet kom je in Noordoost-Groningen of Zuid-Limburg nog eens auto met een Goeree-Overflakkee Mijn Eiland-bumpersticker tegen. Dan weet je: daar rijdt een trotse Flakkeeënaar.

De site van de webshop heet www.goeree-overflakkee.shop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding