De winnaar van de snertwedstrijd Harold Sturm - naast hem zijn vrouw Helena - wordt gefeliciteerd door Jan van der Bok. Rechts staan Jan en Jeanette Floresteijn. Foto: Desirée van Halewijn
De winnaar van de snertwedstrijd Harold Sturm - naast hem zijn vrouw Helena - wordt gefeliciteerd door Jan van der Bok. Rechts staan Jan en Jeanette Floresteijn. Foto: Desirée van Halewijn Foto: Adri van der Laan

Geslaagde winterfair met snertwedstrijd

OUDDORP – Zaterdag 26 november werd in het centrum van Ouddorp weer de jaarlijkse winterfair gehouden. Het was een gezellige en drukbezochte dag. Een onderdeel van de winterfair was de 'snertwedstrijd'.

Slagerij Floresteijn was bij de snertwedstrijd het centrale punt. Ruim dertig deelnemers leverden hun erwtensoep in. Jan Floresteijn vertelt dat er heel veel belangstelling was voor de snertwedstrijd. De inzendingen waren heel goed van kwaliteit. Daarom was het voor de jury niet zo gemakkelijk om een keuze te maken. Bij het afsluiten van de winterfair maakte Jan van der Bok de uitslag bekend: De eerste prijs was voor Harold Sturm uit Middelburg. Hij won een jaar gratis naar Keurslager Floresteijn. De tweede en derde prijs waren voor: respectievelijk Marjan van Damme en de heer Bijl.

Aan winnaar Harold Sturm de vraag wat nu het geheim is van een goed bord snert. Hij legt uit "dat het heel belangrijk is dat je zorgt voor een goed gevulde soep". En verder heb ik een platte varkensrib gebruikt voor de soep dat tevoren even is aangebraden. Meer wil Harold er nog niet van zeggen, maar voor een goede erwtensoep geldt, evenals de andere producten van deze hobbykok: "de liefde voor het koken. Daar gaat het om".
In het blad Over Flakkee, dat volgende week tegelijk met Eilanden-Nieuws verschijnt zal het recept van de snert van Harold staan.