Het kllaarmaken van voedselpakketten voor de winter in de loods in Roemenië.
Het kllaarmaken van voedselpakketten voor de winter in de loods in Roemenië. Foto: Adri van der Laan

Werkgroep Middelharnis Stichting Oost-Europa collecteert in Westflakkee

MIDDELHARNIS - De jaarlijkse huis-aan-huiscollecte in de dorpen van Westflakkee zal plaatsvinden van maandag 5 december tot en met zaterdag 31 december. Het gaat om de dorpen Stellendam, Goedereede, Havenhoofd en Ouddorp.

Regelmatig hebt u in deze krant verslagen van de hulp aan de arme Roemeense bevolkingsgroepen kunnen lezen. Het hoofdproject van de werkgroep ligt zo'n zestig kilometer ten zuiden van de grote universiteitsstad Cluj-Napoca, in het zigeunerdorpje Uioara.

Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat de werkgroep aldaar een tweedehands winkel heeft geopend, wat in een grote behoefte voor de arme mensen voorziet. Alles wat in die winkel te koop wordt aangeboden tegen een zeer geringe prijs komt van Flakkee. De laatste jaren worden ook allerlei meubelstukken verkocht in Uioara, die daar vanuit twee grote loodsen aan de man worden gebracht. De werkgroep is de bevolking van ons eiland heel dankbaar voor al de spullen die maandelijks in onze loods in Middelharnis worden gebracht. Zonder die aanvoer en zonder uw financiële bijdrage (transporten kosten veel geld) zou men niet in staat zijn zoveel voor de mensen in Uioara en omgeving te doen. In 2015 konden tien grote transporten naar Roemenië worden gebracht. "Uit diverse reacties blijkt, dat u in de loop der jaren vertrouwen in onze stichting hebt gekregen en dat zouden we graag zo willen houden. Dat vertrouwen is mede tot stand gekomen doordat de mensen op ons eiland weten dat we een kleinschalige stichting zijn en alleen met vrijwilligers werken en onkosten tot een minimum weten te beperken", aldus de Werkgroep. Meer info via www.oosteuropa-werkgroep.nl

Wie liever een gift wil overmaken, die van de belastingaangifte afgetrokken kan worden. Het banknummer is: NL 97 RABO 03420 07 408 ten name van St. O-Europa te Middelharnis.

Voor het inleveren van goederen zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke spullen, speelgoed, fietsen, kinderwagens, meubels, enz. enz. maar ook brillen en medicijnen( mits nog lang houdbaar), kunt u iedere eerste zaterdagmorgen van de maand tussen 9.30-11.30 uur terecht in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Vooral de vraag naar huishoudelijke spullen, zoals kopjes, schoteltjes, bestek, potten en pannen enz. is zeer groot. Hebt u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met dhr. Hoogmoed (601519) of dhr. Kardux ( 486436). Zij staan u graag te woord.

Zojuist een zak fruit met wat snoepgoed ontvangen.