Tijdens de afsluitende avond ontvingen drie goede doelen elk een deel van de opbrengst van GO Classic 2016. Foto: Hans Villerius
Tijdens de afsluitende avond ontvingen drie goede doelen elk een deel van de opbrengst van GO Classic 2016. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

GO Classic levert € 20.000 op voor drie goede doelen

MIDDELHARNIS – In de Rabobankzaal in het Diekhuus werd vorige week dinsdagavond de opbrengst van de laatstgehouden GO Classic bekendgemaakt en in chequevorm overhandigd aan de drie goede doelen die eraan verbonden waren. Naast de Leontien Foundation waren dat ook twee eilandelijke doelen: Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee en Stichting Juunrenne. Eerstgenoemde mocht € 6.000 in ontvangst nemen, de laatste twee elk € 7.000.

Door Hans Villerius

Het was de vierde editie van het wielerevenement die dit jaar gehouden werd, op zaterdag 10 september jl., met in totaal 1034 deelnemers die zich op de pedalen zetten voor een toertocht voor het goede doel, met een fietsafstand van 70, 115 of 150 kilometer. "We mogen terugzien op een schitterende dag, met schitterend weer en waaraan we schitterende beelden hebben overgehouden. Bovendien hebben we met deze dag voor de NTFU, de grootste wielersportbond van Nederland, de hoogste kwaliteitsscore behaald die je krijgen kunt: drie sterren!" Dat zei dinsdagavond een tevreden terugblikkende Jan van der Slik, voorzitter van de eilandelijke Rotaryclub, die initiatiefnemer en organisator is van de GO Classic. De club hield deze avond één van haar partneravonden, waarop dus ook de partners van de leden welkom zijn. Op de agenda stond een heerlijk buffet waarvan men zich in de foyer van het Diekhuus tegoed deed, met daarna de afsluiting van GO Classic 2016. Die afsluiting bestaat vooral uit het bekendmaken en overhandigen van de opbrengst, zodat tijdens de partneravond van 29 november ook de vertegenwoordigers van de goede doelen aanwezig waren.
Namens de Leontien Foundation nam stichtingsvoorzitter Cees Pille 'zijn' cheque in ontvangst, namens stichting Juunrenne was 't Jan Verbiest die hiervoor op het podium verscheen en namens SLOGO kwam Teun Bakelaar naar voren. Ieder van hen vertelde nog eens wat de activiteiten zijn waar hun organisaties mee bezig zijn, om daarna de financiële bijdragen in ontvangst te nemen die voor hen klaarlagen en die uiteraard in grote dankbaarheid in ontvangst werden genomen. Volgend jaar beleeft de GO Classic haar eerste lustrum. De voorbereidingen daarvan zijn inmiddels in gang gezet.