Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Kerstgroepen bij de Wereldwinkel

MIDDELHARNIS - Bij de Wereldwinkel in Middelharnis zijn veel kerstgroepen.

Het zijn prachtige exemplaren uit verschillende landen met elk een eigen verhaal. In de koloniale tijd werden de kerstgroepen door missionarissen over de hele wereld verspreid. De franciscanen brachten ze naar Mexico. De Jezuïeten naar Brazilië en Japan. De meeste kerstgroepen buiten Europa vindt men in Zuid- en Midden-Amerika.
De oorspronkelijke bewoners van Amerika waren indianen. In Afrikaanse landen komen kerststallen pas sinds de vorige eeuw voor. In het begin maakte men de voorbeelden van Europa na. De laatste tijd worden er meer eigen ontwerpen gemaakt, beelden uit Kenya en Congo zijn van ebbenhout en de stal is gemaakt van bamboe en gras. Alles gemaakt door producenten die zich bij fairtrade hebben aangesloten.

Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.
Bent u nog op zoek naar een passend kerstcadeau, u zult het vinden in de Wereldwinkel Goeree-Overflakkee! op Dn Diek Zandpad 134 3241 GX Middelharnis. Geopend op maandag van 10.00-12.00 uur, m.u.v. schoolvakanties, dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en vrijdagavond van 17.00-21.00 uur. Extra koopavonden 3 dec tot 19 uur en 22 dec tot 21.00 uur.