Inzamelactie voor Stichting Kind van Ghana

Kind van Ghana is een kleinschalige stichting, die zich inzet voor kwetsbare kinderen/jongeren in de omgeving van Kumasi, Ghana. In hun ondersteuningsprogramma gaan ze sterk uit van eigen kracht en toekomstperspectief. Op dit moment bieden zij ondersteuning aan drie jongeren in hun opleiding en sturen zij tweemaal per jaar kleding op om één gezin te onderhouden. Moeder verkoopt deze kleding op de markt, zodat haar vier kinderen naar school kunnen.

In september is Kinderopvang Het Kinderpaleis een inzamelactie gestart voor Kind van Ghana. De kinderen zijn thuis en in de winkels opzoek gegaan naar speelgoed, kleding en andere bruikbare spullen. Er zijn zes volle dozen verzameld, die per schip verzonden zullen worden naar Ghana. De locatie in Middelharnis heeft met de kinderen van de BSO een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen. De kinderen waren super enthousiast en hebben een mooi bedrag binnen gelopen. Ook de pedagogisch medewerkers hebben hun steentje bijgedragen; zij hebben hun kerstpakket gedoneerd. Dit alles bij elkaar opgeteld, met nog enkele losse donaties, is het prachtige bedrag van €725,50 opgehaald.

Stichting Kind van Ghana bekostigd van dit bedrag het verschepen van de dozen én mooie kerstcadeaus voor de kinderen daar. Een groot bedankje aan iedereen die heeft meegeholpen aan deze mooie actie!

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.kindvanghana.com en/of www.kinderopvang-hetkinderpaleis.nl.