Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Uitvoering Weihnachtsoratorium in Middelharnis

MIDDELHARNIS - Op woensdag 14 december zal het Oratoriumkoor Zuid West Nederland drie cantates van het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach ten gehore brengen in de Hervormde Kerk (aan de Ring) te Middelharnis.

De eerste, derde en zesde cantate zullen uitgevoerd worden met begeleiding van de Holland Orkest Combinatie en met medewerking van de solisten Mariët Kaasschieter, sopraan, Marie Anne Jacobs, alt, Daniël van Kessel, tenor, en Hans de Vries, bas/bariton. Hans Houtman zal de continuo bespelen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Bas van Houte.

Het Weihnachtsoratorium kan gezien worden als een meesterlijke collage: uit een aantal eerdere cantates koos Bach de mooiste en meest feestelijke elementen. Samen vertellen ze op sprankelende wijze het Kerstverhaal. Wie nog niet in kerststemming is, ontkomt er met het Weihnachtsoratorium niet aan.

Deze uitvoering van drie cantates uit het Weihnachtsoratorium zal het laatste concert zijn van Bas van Houte als dirigent van het Oratoriumkoor. Het Oratoriumkoor ZWN te Middelharnis ziet haar dirigent, Bas van Houte, met spijt vertrekken aan het einde van dit jaar. Ruim 20 jaar heeft hij met veel plezier, energiek en stimulerend het koor gedirigeerd en begeleid. Door verschuivingen van zijn werkzaamheden is dit helaas niet langer mogelijk. Dit alles geeft een extra tintje aan de uitvoering, voor dirigent en koor, maar ook voor het publiek. Wij hopen in dit verband op een grote opkomst.

Het concert vindt plaats in de Hervormde Kerk aan de Ring in Middelharnis op woensdag 14 december en begint om 20.00 (kerk open om 19.00). Entree € 15,00 (tot 16 jaar € 7,50). Toegangskaarten reserveren via 0187-485424, www.ookzwn.nl en te koop bij koorleden of, indien nog voorradig, voorafgaand aan het concert in de kerk.