Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Korting voor lezers Eilanden-Nieuws

Advent in Dirksland met de Urker MANS Formatie

DIRKSLAND - Op zaterdag 3 december 2016 om 15.00 uur zingt de Urker MANS Formatie in de Hervormde Kerk in Dirksland. De dertien mannen van Urk luiden de adventsweken in met aansprekende arrangementen van advents- en kerstliederen.

Jong talent Mark Brandwijk begeleidt de zangers en brengt bovendien kerstimprovisaties ten gehore. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgensen bespelen, naast hun zang, respectievelijk een herdersfluit en een altviool. Carina Bossenbroek panfluit speelt. Ze brengt enkele sprankelende solo's ten gehore.
Het programma wordt geopend door een processie waarbij de zangers uit volle borst 'Komt allen tezamen' zingen en waarbij aan het einde een samenzang wordt ingezet. De opening wordt vervolgd door tenorsolist Barend Wiltjer die een pakkende bewerking van Stille Nacht ten gehore brengt. In het vervolg klinken bekende kerstliederen als: Es ist ein Ros entsprungen, Leise rieselt der Schnee en Cantique de Noel. De luisteraar krijgt een gevarieerd programma voorgeschoteld waarin koor- en solozang worden afgewisseld door instrumentale solo's.

IN KADER:

Datum: zaterdag 3 december 2016
Locatie: Hervormde Kerk, Ring, Dirksland
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: 17,50.
Lezersactie:
Lezers van het Eilandennieuws krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 5,= op de entree en betalen € 12,50 i.p.v. € 17,50. (max. 2 pers. per bon).
Voor online bestellingen geldt de actiecode: EIL312.

Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of t. 06-25391903

Urker MANS Formatie

De Urker Mans Formatie is in 2012 opgericht en heeft een eigen stijl die geworteld is op het voormalige eiland Urk. De Urker zangers zijn opgegroeid met het levenslied dat de heimwee van de vissers op zee bezingt. De formatie heeft tevens klassieke werken, gospels en populaire liederen in haar repertoire. Ioan Micu, één van de zangers, bespeelt bovendien een Taragot en een herdersfluit en Palle Jørgensen een altviool. De Urker Mans Formatie repeteert één zaterdag per maand in Tollebeek. Naast vier CD's en een DVD is de Kerst CD 'VREDE' is uitgebracht die deze kerstperiode volop de aandacht geniet en waarvan vele arrangementen ten gehore worden gebracht.