Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Kerstmarkt Geldershof

Woensdag 7 december van 13.30 tot 16.30 uur is er een gezellige kerstmarkt met voor elk wat wils in de Geldershof. Tweedehands boeken, kerstcadeautjes, op de foto met de kerstvrouw, lekkernijen uit de keuken van Geldershof, oliebollen, warme chocolademelk met slagroom, wafels met warme kersen, glühwein en handgemaakte artikelen. Voor de kinderen is er gelegenheid om cupcakes te versieren.

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 1 december een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Kerstworkshop 't Reginahof

Een creatieve en leerzame kerstworkshop in een gezellige sfeer en onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers. Dit onder begeleiding van een professionele bloemist, die u de kneepjes van het vak leert. Spreekt u dit aan en wilt meedoen met deze leuke en inspirerende activiteit, dan bent u van harte welkom op 't Reginahof te Dirksland. U wordt verwacht op dinsdag 13 december om 14.00 uur of om 19.00 uur. De kosten zijn € 25,- inclusief materiaal en koffie. Aanmelden is mogelijk via de mail: joke.vandijk@careyn.nl of telefonisch: 06-53861647. Dit onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Graag voor 9 december.

GOEDEREEDE

Goerees ontbijt

In verenigingsgebouw Oostdam, wordt een Goereese ontbijt gehouden op zaterdag 17 december. Pau Heerschap vertelt dan verhalen. Opgeven kan via 06-31000604 of mfcoostdam@gmail.com kosten 10,- p.p.

Oud papier

De Stichting Oud Papier 'Apollo' haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook huishoudelijk karton kan worden aangeboden. Graag het oud papier voor 08.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Wie oud papier bij de container op het parkeerterrein Het Hofje wil brengen, dient te doen tussen 8.00 en 17.00 uur, dit in verband met overlast.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Kerstreis naar Luttelgeest

Groei & Bloei Goeree-Overflakkee organiseert op vrijdag 9 december een kerstreis naar misschien wel de grootste overdekte kerstmarkt van Nederland in Luttelgeest. De prijs voor deze reis is € 32,50. Meer informatie en aanmelden bij Cees van de Graaf, tel: 06-40112917 of per email: discograaf@hetnet.nl

HERKINGEN

Kerstmaaltijd 55+

Vrijdag 23 december organiseert Verenigingsgebouw Ons Huis een Kerstmaaltijd voor 55+ en alleenstaanden. Aanvang: 16.00 uur. De toegang is € 10,00. Er kan genoten worden van driegangenmaaltijd inclusief één consumptie en wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Indien u slecht ter been bent en met vervoersproblemen zit neem dan ook contact op. U kunt zich voor deze maaltijd aanmelden bij Yvonne Mol tel.06-23187838 of mail. info@onshuisherkingen.nl. Verder informatie is te vinden op www.onshuisherkingen.nl Het adres is: Kaaidijk 26 4349 AJ Herkingen.

MIDDELHARNIS

Alzheimercafé

Er is weer een Alzheimercafé op woensdag 7 december in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. Dan wordt de documentaire "Mijn hoofd in jouw handen" vertoond. Na de film is er een gezamenlijk gesprek hierover. Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.15 uur.

Kerstbingoavond

De bingocommissie van het Ouderenwerk houdt op zaterdag 10 december een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. Er is voor iedereen weer een leuke kerstattentie. De 12 ronden bingo kosten € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Meer info? Bel dan met 483366.

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 3 december kunnen er weer goederen voor Roemenië worden ingeleverd bij de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17. Dit kan tussen 09.30 en 11.30 uur. De ingezamelde spullen worden deels uitgedeeld aan de allerarmste gezinnen in de omgeving van de plaats Ocna-Mures/Uioara. Andere artikelen worden verkocht in de tweedehandswinkel en loods in datzelfde dorp. Ook die opbrengst is bestemd voor deze plaatselijke bewoners. Wat kunt u inleveren: warme kleding, Huishoudelijke- en keuken artikelen, nette kopjes/schotels/borden, Speelgoed, overbodige brillen, en incontinentiemateriaal. Ook (klein) meubilair en elektrische apparatuur is welkom, natuurlijk wel in goede nog bruikbare staat. Bij de ingang van de loods staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. De opbrengst van de verkooptafel in de loods help natuurlijk ook om de transportkosten laag te houden. info@oosteuropa-werkgroep.nl of bel 484228/603051.

Repair Café Middelharnis

Op zaterdag 3 december van 10.00 tot 12,30 uur staan de monteurs en naaisters weer voor u klaar om u te helpen defect geraakte spullen weer gangbaar te maken en te repareren. Waar: Kringloopwinkel Goed-voor-Goed, Simon Stevinweg 49, industrieterrein Middelharnis. Meer info: Wilt u meer informatie: www.repaircafe Middelharnis. Gelijktijdig kunt u dan een bezoek brengen aan de kringloopwinkel waar een grote verscheidenheid aan gebruikte en in zeer goede staat verkerende huishoudelijke goederen worden verkocht.

NIEUWE-TONGE

Volkskerstzangavond

Zaterdag 17 december wordt de jaarlijkse Volkskerstzangavond gehouden in de Dorpskerk. Medewerking verleent muziekvereniging Apollo o.l.v. Ivo Couwenhove. De avond begint om 19.00 uur. Kerk open om 18.30 uur.

OOLTGENSPLAAT

Kerstmarkt

eXperia Events heeft de organisatie van de kerstmarkt 2016 op verzoek van Stichting Boog overgenomen. De kerstmarkt vindt op zaterdag 10 december plaats op de Voorstraat in Ooltgensplaat vanaf 14.00 uur tot 22.30 uur. U kunt tot 21.00 uur terecht voor al uw kerstinkopen bij meer dan 25 kraampjes. Het horecaplein met live muziek is geopend tot 22.30 uur. Er is een zeer gevarieerd aanbod zoals: handgemaakte sieraden, dameskleding, poppenkleding, speelgoed, kerstspullen, kerstdecoraties, Oriflame producten, kerststukjes, zelfgemaakte kaarten, dromenvangers, encaustic art, leren tassen en portemonnees, decoratie en zelfgemaakte meubeltjes. Kika is aanwezig met een kraam evenals de Dorpsraad met een loterij en promotiemateriaal. Tevens zijn Gymvereniging DOS, de Gereformeerde kerk en de Hervormde kerk aanwezig met verkoop van aardappeltornado's, kruukplaetjes, erwtensoep en kerstspulletjes.Voor meer informatie of een inschrijfformulier kunt u mailen naar: info@experiaevents.nl of belt u naar: 06-24737011.

OUDDORP

Themadienst: Goed Heilig

Op zondag 4 december zal in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp, Dorpstienden 3, de laatste themadienst van het jaar plaatsvinden. Het thema is deze keer: 'Goed Heilig'. In deze dienst zal worden nagedacht over de woorden van Jezus: "Behandel anderen dus steeds zoals je zou willen dat ze jullie behandelen." De themadiensten bieden ruimte voor een creatieve invulling om te prikkelen tot nadenken. Dit is in het bijzonder een dienst om andere mensen voor uit te nodigen. Aanvang van de dienst: 09.30 uur, voorganger: ds. Edwin de Jong.

Art de la fleur

Op donderdagmiddag 15 december staat de KoffiePLUS-middag gepland in de Bibliotheek in Ouddorp (Raadhuisstraat 4). Onder leiding van bloemiste Angelique Temmink van Art de la fleur wordt een sfeervol Kerstarrangement gemaakt. Er wordt gewerkt met het mooiste groen; Blauwspar. Prachtig van kleur en blijft lange tijd goed. En heel belangrijk: het valt niet uit. Zelf meenemen: Schaal/plat bord model ongeveer 30 cm (geen glas ) Stompkaars kleur naar eigen smaak van ongeveer 10 x 10 cm. Plaatsen reserveren voor deze creatieve KoffiePLUS-middag kan via www.leerenbeleef.nl en aan de balie in de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De aanvang is 14.00 uur en deelname kost € 20,- per persoon.

Hapjes maken 55+

Op woensdag 7 december kan men om 14.00 uur feestelijke hapjes maken bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp. Ingeborg gaat met u smeersels, pasteitjes en balletjes maken. Zodat u uw gasten met de feestdagen kan trakteren op gezellige, luxe hapjes die nog gezond zijn bovendien. Na afloop van de workshop worden de hapjes natuurlijk gezamenlijk geproefd. De prijs bedraagt € 11,50 inclusief een kopje koffie of thee. Graag van tevoren aanmelden, dit kan tot maandag 5 december i.v.m. de aanschaf van de ingrediënten. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319 Er zijn een beperkt aantal plaatsen en vol is vol. Op 11 december kunt u een kerstkrans maken bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl

OUDE-TONGE

Open Schuur

Zaterdag 3 december, wordt er weer Open Schuur gehouden bij Houweling Meubelen aan de Langeweg 41a. Men kan van 10.00 tot 16.00 uur zonder afspraak langskomen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijkertijd kunnen bezoekers een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz.

Mosselfeest ANBO

Voor vrijdag 9 december organiseert ANBO Oostflakkee een mosselfeest in de Grutterswei. De aanvang is 17.30 uur, zaal open om 17.00 uur. Het buffet begint om 18.00 uur. Vanaf 20.00 uur is het optreden van het Visserskoor uit Bruinisse. De muziek wordt verzorgd door twee accordeonisten een gitarist en een slagwerker. Het repertoire is hoofdzakelijke Nederlandstalig en er worden zeemansliederen gezongen. De kosten zijn € 18,-; niet-leden € 23,-. Wie alleen bij de avond aanwezig wil zijn betaalt € 7,50. Opgave bij Lenie donderdag 1 december tussen 18.00 en 21.00 uur tel nr. 0187-642590 of per mail anbo.oostflakkee@upcmail.nl

SOMMELSDIJK

Kerststallententoonstelling

Van donderdag 8 t/m zaterdag 10 december 2016 wordt in de Exoduskerk in Sommelsdijk een kerststallenexpositie gehouden. Een kleurrijk aanbod van 100 kerststallen en kerstgroepen uit 20 verschillende landen wordt deze dagen tentoongesteld in de ontmoetingsruimten van de kerk. Op zaterdag 10 december is er tussen 11.00 en 16.00 uur speciaal voor de jongere kinderen gelegenheid een mooie kerstplaat te komen inkleuren. Openingstijden op donderdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

STELLENDAM

Wintermarkt

In het Forum naast de Gereformeerde kerk, Kerkhoflaan 2 wordt op vrijdag 9 december de Wintermarkt gehouden. Er zijn mooie artikelen van steigerhout, leuke hebbedingetjes, brocante, boeken, bloemstukjes, lekkers voor de inwendige mens zoals erwtensoep 'de luxe', oliebollen, chocolademelk en nog veel meer. Voor de kinderen en/of kleinkinderen is er gelegenheid om samen te knutselen, terwijl u zelf de Wintermarkt bezoekt. De kerk is ook geopend en daar wordt muziek gemaakt door verschillende muzikanten en er is ook gelegenheid om daar samen Kerstliederen te zingen. Verder is er de verkoop van goede en mooie gebruikte spullen in de container in de tuin achter de kerk. De Wintermarkt is van 15.00 tot 20.00 uur.

Goederen voor Roemenië

Vrijdag 2 december houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Kerstbingo

Voor zaterdag 17 december organiseert 't Trefpunt een speciale kerstbingo met lunch. Buiten de leuke prijzen die weer te winnen zal men tijdens deze kerstbingo genieten van een hapje en een drankje. Kosten 12,50 p.p. inclusief kerstlunch en 4 rondes bingo. Aanvang 11.00 uur. Opgeven voor 10 december bij truusmoerken@hotmail.com of loop even binnen. Voor meer informatie: www.stadaantharingvliet.nl