Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Leerlingenraad "obs de Inktvis" zoekt het hogerop

DIRKSLAND - Een beetje zenuwachtig maar vastberaden stapten de leerlingenraad van obs de Inktvis op uitnodiging van de burgemeester vorige week het gemeentehuis binnen.


Aanleiding tot dit bijzondere bezoek was een brief die de raad, namens alle leerlingen, aan de burgemeester schreef over het afwijzen van het plaatsen van een hoger hek om de school aan de Hondsgalgweg in Dirksland.

Toen op 1 januari 2016 het speeltoestel van de kleuters van de school voor de tweede maal vernield werd door vuurwerkvandalisme besloot de leerlingenraad actie te ondernemen richting het schoolbestuur én gemeentebestuur. Om te voorkomen dat "de Inktvis" voor een derde keer vernield zou worden vroeg de raad medewerking tot het plaatsen van een hoger hekwerk rondom de school. Een hoger hek zou tevens voorkomen dat de ballen tijdens de pauzes op de weg op parkeerplaats bij de schoolt terecht zou komen. Na intensief overleg met de gemeente en het bestuur leek alles in kannen en kruiken totdat het college van burgemeester en wethouders besloten om het hek niet te plaatsen. Teleurgesteld en ook een beetje boos klom de leerlingenraad in de pen met als gevolg een uitnodiging van de burgemeester Grootenboer.

Tijdens het prettige gesprek toonde de burgemeester begrip voor de ontstane situatie. De leerlingenraad bracht een aantal aandachtspunten naar voren die nieuw waren en dus niet meegenomen waren in de besluitvorming. Na een gesprek van een half uur vertrok de leerlingenraad richting Dirksland met de toezegging dat er speciale maatregelen op het plein genomen zullen worden tijdens de viering van oud en nieuw én dat er een heroverweging komt met betrekking tot de aanvrage van de school voor het hekwerk. De zenuwen én de spanning waren als sneeuw voor de zon verdwenen.