Afbeelding
Foto:

Column Visspecialist

Lieve lezers,

Na het mooie naseizoen is het nu toch echt herfst. De wind laat flink van zich horen en de regendruppels vallen rijkelijk. De herfst is een gezellige tijd met alle lampjes en brandende kaarsen. Met mijn familie vieren we elk jaar pakjesavond en dan gaan de dames gezellig samen aan de slag in de keuken. Momenteel wordt er druk gebrainstormd over de gerechten die we dit jaar gaan koken. Het liefst iets wat we nog nooit gemaakt hebben, maar waarvoor we niet heel Nederland af moeten reizen om de ingrediƫnten te pakken te krijgen. De ingrediƫnten voor het bijzondere gerecht moet gewoon bij de 'Ouddorpse' winkel te halen zijn!

Misschien bent u ook al wel aan het nadenken over wat voor lekkers u gaat maken tijdens de feestdagen om familie of vrienden te verwennen. En dan natuurlijk het liefst een gerecht wat ze nog niet kennen en wat zorgt voor een voortreffelijke smaakbeleving.

In deze tijd van het jaar is iedereen erg druk, als u zelf geen tijd heeft om een voorgerecht te maken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben smaakvolle voorgerechten voor de feestdagen, bijvoorbeeld onze huisgemaakte kreeftensoep. Dat is een feestelijk begin van de maaltijd! In onze winkel hebben we allerlei overheerlijke kant-en-klaar producten om uw gasten mee te verrassen.

Wilt u iets bijzonders serveren tijdens de feestdagen? Hieronder een recept om u op gang te helpen. Meer weten? Kom gerust naar onze winkel voor inspiratie en advies.

Heerlijke Coquilles

Dit heeft u nodig:
3 coquilles per persoon. 1 prei, lente-ui, sinaasappelsap (versgeperst) en allesbinder

Klaar in vijf stappen
1. Snij de prei en lente-ui in dunne ringetjes. Let op: u kunt ook gewoon het blad van de lente-ui gebruiken.
2. Fruit de prei en lente-ui tot ze glazig zijn.
3. Bak de coquille kort om-en-om met wat zout en peper. Let op: bak de coquilles niet door en door.
4. Dik de versgeperste sinaasappelsap in met allesbinder.
5. Klaar! Doe de prei en lente-ui op het bord en leg de coquilles bovenop. Schenk de ingedikte sinaasappelsap over de coquilles.

Eet smakelijk!