Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Najaarsfair

Zaterdag 26 november organiseert Gebruikt Als Nieuw Kringloopwinkel in Den Bommel een najaarsfair, die is van 12.00 tot 19.00 uur in de winkel, het adres is Bosland 12a. Er zijn tientallen kramen opgesteld met allerlei verschillende producten. De toegang is gratis, wel wordt er een bijdrage gevraagd van € 1,- voor het goede doel. Het parkeren kost € 1,-, de opbrengst hiervan is ook bestemd voor de Vrienden van Carmen, een wielrenteam dat geld inzamelt voor Stichting Stop Hersentumoren. Op Facebook staat meer informatie over de Vrienden van Carmen, of kijk op www.stophersentumoren.nl.

Kerststukken maken

De Kringloopwinkel Gebruikt Als Nieuw organiseert op woensdag 14 december een workshop kerststukken maken. De gloednieuwe workshopruimten openen die dag om 13.00 uur en 19.00 uur hun deuren. Tijdens de najaarsfair kunnen bezoekers alvast een kijkje nemen en direct aanmelden. Kosten voor de workshop zijn € 27,50 per persoon inclusief koffie, thee en fris. Aanmelden kan ook via info@gebruiktalsnieuw.nl, bel naar 06-81215629 of kom langs in de winkel aan Bosland 12a in Den Bommel.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Kerstmarkt Valkenburg

De Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) organiseert op 14 december een busreis naar de kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg. Daar wordt een bezoek gebracht aan de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt in Europa. De bus vertrekt om 8.00 uur vanaf het parkeerterrein bij Keukencentrum Tieleman, om ongeveer 11.00 uur komt de bus in Valkenburg aan. Onderweg is er een korte koffiestop. Na het bezoek aan de kerstmarkt gaat het gezelschap om 16.00 uur weer richting huis. Onderweg wordt er in Hoogerheide gestopt voor een verrassingsdiner. Het is de bedoeling om rond 21.00 uur weer thuis te zijn. De kosten voor deze dag bedragen € 45,- voor leden en € 55,- voor niet-leden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237 of via info@o-g-o.nl . Kosten voor 10 december overmaken op onze bankrekening NL15RABO 0307 4304 21.

MIDDELHARNIS

Filmavond LEeF

Zaterdag 26 november organiseert LEeF (Ladies Event Flakkee) in samenwerking met bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een filmavond. De boekverfilming die vertoond gaat worden in de bibliotheek van Middelharnis (Kerkepad 11) is 'Miracles of heaven'. Kaarten kosten € 7,50 en kunnen gekocht worden via de website: leerenbeleef.nl. Naast het kijken naar de film is er tijd voor ontmoeting en een hapje en een drankje. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur. LEeF is een interkerkelijke vrouwengroep op Goeree-Overflakkee welke vrouwendagen en -avonden voor (christelijke) vrouwen organiseert. Voor meer informatie over LEeF: www.facebook.com/vrouwendagGO/

OOLTGENSPLAAT

Open ochtend

Woensdag 30 november is er weer een open ochtend voor vrouwen in Ooltgensplaat. Elma Nouland zal komen spreken over mensenhandel/loverboys. Met haar Elizabeth foundation zet Elma zich in voor de slachtoffers van mensenhandel en probeert dit te voorkomen. Ook is er deze ochtend gelegenheid om producten te kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan deze Elizabeth foundation. De open ochtend start om 9.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur). De locatie is Elthatho aan de Zuid Achterweg 27.

Verkoping

Zaterdag 26 november is er een verkoping van de handwerkkring van de Hervormde Gemeente in Ooltgensplaat. Deze verkoping is van 09.00 uur tot 12.00 uur in Elthato, Zuid Achterweg 27. Er is een boekentafel, cadeautjes, groen- en homedecoratie. Verder is er de bakkerskraam met appelflappen, worstenbroodjes, bolussen, oliebollen, enz. Er zijn ook diverse verlotingen en er is een koffiehoek. De opbrengst is bestemd voor de Hervormde Kerk. Er zal ook een verkooptafel zijn van de jeugdclubs. Hiervan is de opbrengst bestemd voor het project van de clubs: 'Delen in overvloed'.

Bingo

Op vrijdag 25 november is de maandelijkse bingo avond in de kantine van voetbalvereniging OFB Ooltgensplaat. De bingo start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Bij binnenkomst is er een gratis kopje koffie of thee.

Oud papier

Donderdagavond 24 november wordt in Ooltgensplaat het oud-papier voor de zending weer opgehaald. Er wordt verzocht om het papier gebundeld op de straat te zetten, de inzameling start om 17.30 uur.

Boekenmarkt

Boekenmarkt met ongeveer 700 boeken en rommelspullen bij 'Alles Wisselt'. De markt is op zaterdag 3 december van 9.00 uur tot 14.00 uur aan de van Weelstraat 1 in Ooltgensplaat, naast de kerk van de Gereformeerde Gemeente.

Oostflakkee ontmoet

Donderdag 24 november is de muzikale avond 'Oostflakkee ontmoet'. Optredens starten vanaf 20.00 uur in MFC t'Centrum. De zaal gaat om 19.00 uur open. De entree bedraagt vijf euro. Het gaat om een avondvullende muzikale ontmoeting met een combi van filmmuziek, fanfaremuziek, popmuziek en big band. Met medewerking van: Samenwerkingsorkest Oostflakkee. Kaarten voor deze avond kunt u verkrijgen bij Tamara´s horeca in Ooltgensplaat, Fanfare orkest Vooruit in oude Tonge, De Sir Oliversband in Den Bommel, Muziekvereniging Van der Harst in Ooltgensplaat of ´t Tabakswinkeltje in Middelharnis.

OUDDORP

Oliebollenverkoop

Op zaterdag 26 november 2016 worden er tijdens de winterfair op de Ouddorpse Ring oliebollen gebakken en verkocht. Er zijn ook voorverpakte bolussen en eierkoeken te koop. De opbrengst is voor de sponsormarathon voor Stichting Compassion.

Wintermarkt

Tijdens de Ouddorpse Winterfair op 26 november organiseert de Gereformeerde Kerk een wintermarkt. Die is van 09.30 tot 16.00 uur in het kerkgebouw aan de Dorpstienden 15. Het aanbod bestaat onder andere uit mooie kerstdecoraties, antiek en curiosa, boeken, kerstkaarten, en tweedehands kleding. Op bepaalde tijden wordt het orgel bespeeld en er is gratis koffie met koek. De markt is een goede gelegenheid om cadeautjes te kopen voor Sinterklaas of Kerst.

Presentatie Malawi

Op woensdag 23 november zal er een presentatieavond worden gehouden in het verenigingsgebouw Eben-Haëzer te Ouddorp over het werk van Stichting Stéphanos in Malawi. Aanvang: 19.30 uur. Drie Ouddorpse jongeren: Mariska, Ronald en Nelleke Tanis, zijn via Stichting Stéphanos op werkvakantie geweest naar Malawi. Daar hebben zij in en rondom het weesdorp te Chilangoma diverse werkzaamheden verricht. Tijdens de avond vertellen ze aan de hand van foto's en filmpjes over hun ervaringen in één van de armste landen ter wereld. Er is een verkooptafel met o.a. Malawiaans houtsnijwerk en kerstkaarten. Er zal een collecte gehouden worden t.b.v. Stichting Stéphanos.

Sfeeravond

Woensdag 23 november is er van 17.00 tot 22.00 uur een Sfeeravond bij Bloem- en Groencentrum Ouddorp. Het adres is Dijkstelweg 28, 3253 TB Ouddorp. Tijdens de Sfeeravonden kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor de lange winteravonden en Kerst.

Vogeltentoonstelling

Vogelvereniging De Putter organiseert een vogeltentoonstelling in de Dorpstienden. De toegang is gratis, bezoekers kunnen allerlei verschillende vogelsoorten bekijken. De tentoonstelling is geopend op vrijdag 2 december van 19.00 - 22.00 uur en op zaterdag 3 december van 14.00 - 20.15 uur.

SOMMELSDIJK

Wintermarkt

Op woensdag 23 november is er van 10.00 tot 16.00 uur een wintermarkt in de hal van Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271. Er is van alles te koop en te nuttigen. Kramen met handwerkartikelen gemaakt door de cliënten, bibliotheek met boeken, gebak, snoep, toiletartikelen, zelfgemaakte kaarten, fruit, kaas, tassen, sieraden, handdoeken, plantjes en accessoires voor binnen en buiten en Kika-(kerst)beren. De schildersvereniging gaat tijdens de markt actief aan de slag met hun schilderijen en bij de ingang ontbreekt vers gebakken frites en kibbeling niet!

Winterfair

Vrijdag 25 november is er een winterfair in het Kameraadhuis in Sommelsdijk. Van 15.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom in het pand van christengemeente Lachai Roï aan de Antoon Coolenstraat 11 (achter Visser Meubelen). Er is heerlijke gebakken én gerookte vis, soep en patat te koop. Natuurlijk kunnen bezoekers er ook terecht voor koffie met wat lekkers. Er zijn ook kraampjes met tweedehands spullen en kleding, leuke cadeautjes en heerlijk geurende badproducten. Voor de kleintjes is een veilige kidscorner ingericht, terwijl de volwassenen zichzelf kunnen trakteren op een beautybehandeling door Catolijne Tieleman. Ook zijn er die middag en avond twee mini-workshops biblejournaling van Els Hartog. Biblejournaling is eigenlijk op een creatieve manier bezig zijn met én in Gods Woord. Voor meer info en aanmelden: www.elshartog.nl/miniworkshop. Het is ook mogelijk om bij haar die dag een bijbelhoes te bestellen, dus neem een bijbel mee voor de goede maat. Tijdens de wintermarkt wil de christengemeente de liefde en warmte van Jezus uitdelen. Mensen die gebed nodig hebben, of meer willen weten zijn van harte welkom.

Sinterklaasbingo

Zaterdag 3 december is er om 19.30 uur een bingo van de O-G-O in wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. Alle bezoekers krijgen een cadeautje van de 'sint'. De zaal is open om 19.00 uur en de koffie /thee is gratis. Er zijn 11 rondes voor € 6,50. Daarnaast zijn er 9 extra prijsjes en in de pauze twee extra rondes van € 1,- euro per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Kerststukjes maken

Vrijdag 9 december wordt het weer een gezellige avond in 't Trefpunt. Deelnemers gaan kerststukjes maken onder leiding van een professionele docent. Aanvang 19.30 uur, kosten 10,- p.p. inclusief koffie en thee. Zelf een schaal, pot of vaas meenemen. Aanmelden vóór 25 november via truusmoerkerken@hotmail.com. Voor meer informatie kijk op: www.stadaantharingvliet.nl.

EHBO-cursus

De EHBO-vereniging van Stad aan't Haringvliet zorgt bij voldoende aanmeldingen voor een volledige EHBO-cursus, inclusief reanimatie met een AED. De bedoeling is om begin 2017 te starten met de cursus, deelnemers ontvangen de exacte datum na aanmelding. De EHBO wordt georganiseerd in Ons Trefpunt aan de Oranjelaan. De Kosten bedragen € 145,-. Dat is inclusief: boeken, verbandmiddelen, AED training, examen en diploma en koffie of thee in de pauze. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een EHBO cursus geheel of gedeeltelijk. Neem voor meer informatie en om aan te melden contact op met Esther Breeman: 0187-611101, of e.jamin@chello.nl.

STELLENDAM

Suprisemiddag 55+

Donderdag 1 december organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een leuke Sinterklaasmiddag. De middag vindt plaats in het Haagse Huus te Stellendam. Aanvang: 14.30 uur, de zaal is open om 14.15 uur. De intree bedraagt: € 3,50, dit is inclusief thee/koffie en wat lekkers. Aanmelden bij Mevr. M. van Oostenbrugge, tel: 491653, of bij: Mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Bezoekers moeten een leuk cadeautje meenemen van ongeveer € 2,50 tot € 3,50. De pakjes worden verloot onder de aanwezigen.

Oliebollenverkoop

Op zaterdag 26 november organiseert het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Kerk te Stellendam een oliebollenverkoopactie. Vanaf 8.00 uur staat er een kraam op het Oranjeplein, de opbrengst van de actie is bestemd voor de transportkosten van goederen naar Roemenië.