Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Dubbel feest bij jarig Fanfareorkest De Hoop

STELLENDAM - In het seizoen 2016-2017 viert Fanfareorkest de Hoop haar 120-jarig jubileum. Een jaar lang wordt dit gevierd met bijzondere concerten en activiteiten.

Ter voorbereiding op het Jubileumconcert van 26 november aanstaande, heeft in het weekend van 21 en 22 oktober een studieweekend plaatsgevonden. Onder leiding van dirigent Arie Stolk, en in de aanwezigheid van componist Harrie Janssen en tekstschrijver/verteller Frans Limburg, is deze dagen gewerkt aan de compositie 'Goeree-Overflakkee'. Dit werk is ter ere van het jubileum speciaal geschreven voor De Hoop en zal in het komende jubileumjaar op diverse plaatsen in het land worden uitgevoerd.
Op zaterdag 22 oktober werden, aansluitend aan dit studieweekend, twee jubilarissen gehuldigd onder het genot van een high tea.
Geerte Rijpma en Sandra Voorend-van Bergen zijn beide 25 jaar muzikant. Geerte speelt in het orkest sopraansaxofoon, heeft in het verleden blokfluit- en AMV-lessen gegeven bij De Hoop en is tevens bestuurslid bij het Muziekgebouw. Sandra speelt euphonium en is daarnaast al vele jaren bestuurslid bij De Hoop.

De beide dames zijn door medemuzikanten toegesproken met leuke weetjes en anekdotes en hebben een Oorkonde van Verdienste (van de Zuid-Hollandse Bond van Muziekverenigingen) ontvangen voor hun jubileum.
Het Jubileumconcert wordt gehouden op zaterdag 26 november 2016 in de Dorpstienden in Ouddorp. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van het orkest en via tickets@fanfaredehoop.nl of de website www.fanfaredehoop.nl. Tevens vindt u hier de concertagenda voor het hele seizoen 2016-2017.